„Litgrid“ į Ukrainą siunčia dar 3,6 mln. eurų vertės įrangos

  • Teksto dydis:

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ į Ukrainą siunčia dar vieną pagalbos paketą, padėsiantį atstatyti nuo karo nukentėjusios šalies energetikos infrastruktūrą. Siunčiamų įrenginių vertė rinkoje siekia apie 3,6 mln. eurų, ketvirtadienį pranešė įmonė.

„Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis sako, kad atnaujindama savo infrastruktūrą, įmonė rezerve turi įvairių naudoti tinkamų įrenginių, kuriuos perduos Ukrainos operatorei „Ukrenergo“.

„Įrenginiai ukrainiečiams bus labai naudingi atstatant pažeistą energetikos infrastruktūrą“, – pranešime sakė R. Masiulis.

Naują siuntą sudaro 330 ir 110 kV įtampos skyrikliai, jungtuvai, viršįtampių ribotuvai, srovės ir įtampos transformatoriai, izoliatoriai ir izoliacinė alyva. Taip pat bus siunčiamas dar vienas autotransformatorius – pagrindinis ir brangiausias pastotės įrenginys.

Parama į Ukrainą bus vežama dalimis, pirmoji dalis įrangos iškeliaus artimiausiu metu.

Sausio pabaigoje „Litgrid“ į Ukrainą išsiuntė ne mažiau nei 2 mln. eurų vertės autotransformatorių, o bendra įmonės jau suteiktos paramos rinkos vertė siekia apie 6 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: LitgridUkrainaįranga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių