Mokesčių vengusi „Etransport“ valstybei atseikėjo daugiau nei trečdalį milijono eurų

  • Teksto dydis:

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl taksi ir pavėžėjimo paslaugų tiekėjo „Etransport“ galbūt neapskaitytų lėšų, bendrovė atlygino daugiau nei trečdalį milijono siekiančią žalą biudžetui, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Atlikus ūkinės finansinės veiklos tyrimą gauta duomenų, kad „Etransport“, tarp klientų geriau žinoma „Taksi 1424” pavadinimu, per kelerius metus galėjo gauti 1,7 mln. eurų neapskaitytų pajamų.

Skaičiuojama, kad per šį laikotarpį įmonė išvengė sumokėti 435 tūkst. eurų pelno ir pridėtinės vertės mokesčių.

Pirmadienį FNTT pranešė, kad susipažinęs su duomenimis apie nesumokėtus mokesčius, įtariamasis savanoriškai atlygino valstybei padaryta žalą ir į biudžetą pervedė daugiau nei trečdalį milijono eurų.

Didelės apimties, sudėtingas ikiteisminis tyrimas dėl teikiant taksi ir pavėžėjimo paslaugas gautų nelegalių pajamų yra tęsiamas, įtarimai pateikti 26 asmenims.

Tyrimo duomenimis, per porą metų išmaniosios taksi iškvietimo programėlės naudojimo daugiau nei 500 taksi vairuotojų pervežė visoje Lietuvoje apie 3 mln. klientų.

Skaičiuojama, kad už suteiktas paslaugas keleiviai sumokėjo 12,5 mln. eurų.

Tiksli nesumokėtų pelno ir pridėtinės vertės mokesčio sumas bus nustatyta atlikus kiekvieno taksi automobilio ir pavėžėjimo paslaugas teikusio juridinio asmens ūkinės finansinės veiklos tyrimus, pranešė FNTT.

Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą FNTT pradėjo pernai lapkritį. Pareigūnai tuomet sulaikė 15 įtariamųjų, tarp jų buvo taksi valdančios įmonės „Dallis“ vienintelis akcininkas Gediminas Kukalis, direktorius Vytas Siniavskis.

FNTT duomenimis, „Taksi 1424” šis prekės ženklas vienija apie 500 taksi ir pavėžėjimo paslaugas teikiančių vairuotojų visoje Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių