Pandemija „Intersurgical“ pelną pernai išaugino aštuonis kartus – iki 13 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Tarptautinės medicinos priemonių gamintojos „Intersurgical“ valdoma to paties pavadinimo Lietuvos medicinos priemonių gamintoja praėjusiais metais uždirbo 12,961 mln. eurų grynojo pelno – 8,4 karto daugiau nei užpernai (1,545 mln. eurų).

Grupė pernai gavo 137,924 mln. eurų pajamų – 15,6 proc. daugiau nei 2019 metais, nurodoma Registrų centrui pateiktoje finansinėje ataskaitoje.

„Didžiausią įtaką (finansiniams rezultatams – BNS) turėjo didžiulė kvėpavimo gaminių paklausa, atsiradusi dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos“, – rašoma ataskaitoje.

„Intersurgical“ 2020 metų pabaigoje turėjo sukaupusi 50,706 mln. eurų nepaskirstyto pelno, kurį visą perkels į šiuos metus. Dividendų bendrovė nemokėjo nei pernai, nei užpernai.

Didžiausią įtaką turėjo didžiulė kvėpavimo gaminių paklausa.

99 proc. produkcijos „Intersurgical“ eksportuoja į užsienio rinkas.

„Intersurgical“ taip pat turi antrinę įmonę Rusijoje ir atstovybę Lenkijoje. Grupėje pernai metų pabaigoje dirbo 2537 darbuotojai (2019-ųjų pabaigoje – 2378).

100 proc. bendrovės akcijų valdo Lichtenšteine registruota bendrovė „Intersurgical“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbotojas

Darbotojas  portretas
Tai aišku. O darbotuojas iejna į darbą ir bijo ar rytoj bus sveikas? Darbe visi sėdi vienas prie kito. Jokio atstumo. Pinigų daug, o saugumo niera. Nors testus greitus pirktų visus testuoti. O ne.. Iejgu susirgs vienas,tada testą jam. O be simptominis ligoniais dirba ir dirbs. Sorry. Bet tai tiesa

PANDEMIJOS

PANDEMIJOS portretas
Pradžioje visas pasaulis susižavėjęs liaupsino "filantropą"B.Geitsą,paaukojusį 2 milijardus dolerių vakcinų kūrimui ir kovai su covidu.Dabar paviešinta informacija byloja,kad per sekančius du mėnesius po "paaukojimo",Billas savo aktyvus,vien iš farmacijos ir su ja susijusių veiklų,padidino DVYLIKA MILIJARDŲ DOLERIŲ.Šlovė ir garbė visiems prisidėjusiems prie farmacininkų korporacijų ir filantropo Billo finansinio klestėjimo po pandemijos vėliava.

Jei info tiesa ?

Jei  info tiesa ?  portretas
.....Jeigu idomu - po vakcinavimo pradzios, Pasaulyje atsirado 9 nauji doleriniai milijardieriai. Tai - 1.generalinis direktorius JAV kompanijos Moderna(apie 5 mlrd). 2. Vokieciu kompanijos BioNTech vadovas(apie 4 mlrd.) 3. Kompanijos Moderna imunologas(apie 2,5 mlrd). 4. Kompanijos Moderna direktoriu tarybos pirmininkas(apie 2 mlrd.). 5. Kompanijos, gaminancios Modernos vakcinai ipakavima,vadovas(apie 2 mlrd) ir dar 4 mokslininkai (kiekvienas nuo 1 mlrd. iki 1,5 mlrd.) Visiskai neblogi rezultatai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių