Iš pareigų nuo kitų metų traukiasi Kelių direkcijos vadovas R. Lipkevičius

  • Teksto dydis:

Iš pareigų nuo 2023 metų traukiasi Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Remigijus Lipkevičius.

Jis prašyme susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui iš pareigų prašo atleisti nuo kitų metų sausio 1 dienos. Tokį sprendimą R. Lipkevičius priėmė savo iniciatyva, penktadienį pranešė direkcija.

Pasak R. Lipkevičiaus, sprendimą trauktis priėmė įvertinęs tai, kad nuo kitų metų Kelių direkcija iš valstybės įmonės tampa akcine bendrove ir jai bus taikomi kitokie reikalavimai – tiek kaip valstybės valdomai įmonei, tiek ir kaip verslo vystymo įmonei.

Jis BNS teigė, jog į akcinę bendrovę pertvarkytai Kelių direkcijai turėtų vadovauti patirties komercinėje veikloje turintis žmogus.

„Pripažinkime, kad aš visą savo karjerą daugiau dirbau biudžetinėse įstaigose, valstybės įmonėje ir tų komercinių įgūdžių bei kompetencijų neturiu tiek, kiek jų reikia“, – BNS teigė R. Lipkevičius.

Jis tikino iš susisiekimo ministro priekaištų dėl savo darbo nesulaukęs, o darbas su ministerija buvęs „konstruktyvus ir tinkamas“.

R. Lipkevičius teigė konkrečių planų dėl tolesnės savo karjeros neturintis bei pasiūlymų nesulaukęs.

„Dabar pagrindinis mano kaip vadovo rūpestis yra paruošti įmonę tapti akcine bendrove, kad šis virsmas būtų kuo sklandesnis, tad apie ateities planus pagalvosiu po to, kai bus įgyvendintas vienas pagrindinių įmonei keliamų tikslų“, – pranešime sakė R. Lipkevičius.

J. Lasauskaitės nuotr.

Susisiekimo ministro teigimu, persitvarkančiai įmonei svarbu, kad didėtų įmonės veiklos efektyvumas, kokybė ir sprendimų priėmimo greitis, būtina spartinti strateginių projektų įgyvendinimą, ieškoti papildomų finansavimo šaltinių.

Pripažinkime, kad aš visą savo karjerą daugiau dirbau biudžetinėse įstaigose, valstybės įmonėje ir tų komercinių įgūdžių bei kompetencijų neturiu tiek, kiek jų reikia.

„Įmonei pereinant į naują etapą ir jau netrukus tapsiant akcine bendrove, laukia nauji iššūkiai ir darbai. Su teisinio įmonės statuso pasikeitimu verčiamas naujas šios įmonės puslapis“, – teigė M. Skuodis.

Susisiekimo ministerija artimiausiu metu skelbs naujo Kelių direkcijos vadovo atrankos konkursą.

Kelių direkcijai R. Lipkevičius vadovauja nuo 2020 metų rugsėjo.

Pernai Seimas pritarė, kad keturios susisiekimo sektoriaus įmonės – Lietuvos oro uostai, „Oro navigacija“, Vidaus vandens kelių direkcija ir Klaipėdos jūrų uosto direkcija – taptų akcinėmis bendrovėmis. 100 proc. jų akcijų valdys valstybė. Pertvarką planuojama įgyvendinti iki 2022 metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia tai nieko

cia tai nieko portretas
bet va valstybine imone keliu prieziura, tai ten,,,ojojoj,,,darbuotojai su tarnybiniais automobiliais i asmenines keliones vazinejasi po europa, kuro niekados gyvenime nera pyle is degaliniu, technika naudojama asmeniniams savo poreikiams ir t.t....ir tai jau tesiasi per visa LT nepriklausomybes laikotarpi...

asas

asas portretas
isvoge viska ir traukias kol nepasodino

tai

tai portretas
matomai su savo hebra dalinosi kai nebeliko kuo dalintis del ivaizdzio pasalino perims nato nereikes remontuot vazines tankai o mums liks salikeles su paspirtukais kuriu nuo stulpo betkurio nepakrausi ???===
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių