V. Gailius: valstybė neturi informacijos apie LTOK ir „Olifėjos“ finansinę padėtį

  • Teksto dydis:

Tai, jog valstybė šiuo metu neturi tikros informacijos apie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) finansinę padėtį, gaunamas lėšas, jų šaltinius ir pinigų panaudojimą bei LTOK įsteigtą loterijų bendrovę "Olifėja", yra rimta problema,"Lietuvos žinioms" sako Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius.

"Jei ši institucija, pasibaigus olimpiniam periodui, atliktų išorinį auditą, kurio duomenys būtų skelbiami visuomenei, problemų nekiltų. Deja, toks auditas nedarytas niekada", - dienraščiui pažymėjo V.Gailius.

LTOK prezidento posto siekęs ir žadėjęs pergalės atveju inicijuoti LTOK veiklos auditą, olimpinis čempionas Virgilijus Alekna sako, kad LTOK iš "Olifėjos" gaunamus pinigus traktuoja kaip paramos lėšas, už kurias nereikia atsiskaityti, jų panaudojimo valstybė negali patikrinti.

"Teisingiausia būtų, kad tos lėšos ir patektų į biudžetą, ir per jį - galbūt atskira eilute, galbūt per sporto šakų federacijų projektus - būtų išdalijamos paramai. Tokiu atveju atsirastų atskaitomybė už pinigų panaudojimą, tačiau LTOK to nenori", - teigė V.Alekna.


Šiame straipsnyje: LTOKOlifėjapinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių