VERT: „Inter RAO Lietuvai“ gresia prarasti licencijas

  • Teksto dydis:

Rusijos energetikos milžinės „Inter RAO“ kontroliuojama grupė „Inter RAO Lietuva“ neteks elektros importo bei nepriklausomo tiekėjo veiklos leidimų, jei iki ketvirtadienio neįrodys, kad yra finansiškai pajėgi tęsti veiklą, pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Trečiadienį reguliuotojas konstatavo, jog „Inter RAO Lietuva“ yra finansiškai nepajėgi tęsti veiklą, o tai reiškia reguliuojamos veiklos pažeidimą.

Sprendimas priimtas po to, kai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) paskelbė apie įšaldytas įmonės lėšas bei akcijas, o „Nord Pool“ birža sustabdė įmonės prekybą elektra.

Pati „Inter RAO Lietuva“ savo situacijos nekomentuoja.

FNTT apie apribotas „Inter RAO Lietuvos“ galimybes atlikti bankų operacijas pranešė kovo viduryje. Antradienį ji pranešė, kad įšaldytos ne tik įmonės lėšos, bet ir akcijos.

Iškilus atsiskaitymo rizikai tarp biržos ir „Inter RAO“ grupės įmonių „Nord Pool“ birža praėjusį penktadienį pranešė sustabdžiusi prekybą „Inter RAO Lietuvos“ elektra.

Daugiau nei devyniolika metų veikianti „Inter RAO Lietuvos“ grupė, kuriai priklauso antrinės bendrovės „Inter RAO Latvia“, „Inter RAO Eesti“, „IRL Polska“ ir „Vydmantai wind park“, pernai uždirbo 14,3 mln. eurų grynojo pelno (2020 metais – 12,2 mln. eurų) ir gavo 334,3 mln. eurų pajamų (163,4 mln. eurų).

„Sodros“ duomenimis, bendrovėje dirba 25 darbuotojai – kovo mėnesį vidutinis jų atlyginimas neatskaičius mokesčių siekė 22,3 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Energetikos milžinė nepajėgi ? Cha....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių