„Volfas Engelman Studija“ švenčia penkerių metų gimtadienį: ekskursijas veda profesionalūs aludariai

  • Teksto dydis:

Prieš penkerius metus Kaune duris atvėrusioje „Volfas Engelman Studijoje“ iš viso sukurta 120 naujų gėrimų receptūrų, surengta apie 1 000 degustacijų, o Studijoje apsilankė beveik 25 tūkst. svečių. Tai – ne tik degustacijų, eksperimentinių gėrimų gamybos vieta, bet ir tūkstančius žmonių pritraukianti, miestui atvira renginių erdvė. Apie pusę dešimtmečio gyvuojančią kultūros ir aludarystės vietą, meilę lankytojams ir gėrimų gamybos amatui pasakoja bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.

Studija – miestui atvirų renginių įkvėpimas

A. Saulėnienė teigia, kad Studija yra jau tradicija tampančių atvirų renginių, tokių kaip Aludarių diena ir „Oktoberfestas“, įkvėpimas.

„Norėjome erdvės, kurioje galėtume sukviesti žmones į mūsų organizuojamas šventes, o atvėrus Studijos duris dauguma masinių renginių vyksta šalia jos esančioje terasoje. Aludarių dieną šiemet organizavome jau penktą kartą, „Oktoberfestą“ – trečią. Naujausias artėjantis renginys – tai Studijos gimtadienio šventė, vyksianti jau gruodžio 2 d. 20 val. Labai kviečiame visus švęsti drauge – atvykusiųjų laukia šokiai, gėrimai, specialiai vakarui paruošti užkandžiai ir, žinoma, gimtadienio tortas“, – į artėjantį renginį kviečia A. Saulėnienė.

Pasak jos, išskirtinė Studijoje siūloma patirtis – tai ekskursijos po mini bravorą ir gėrimų degustacijos. Jų metu ragaujami visiškai nauji, parduotuvėse neparduodami gėrimai, o ekskursijas veda savo amatą mylintys profesionalai.

„Studija – kūrybinė erdvė, kurioje išbandomi nauji mūsų aludarių sumanyti receptai, o atrinktų gėrimų kviečiame ragauti per degustacijas. Visi svečiai, dalyvaujantys degustacijose, nulemia gėrimų likimą – ragaudami ir dalydamiesi savo nuomone, jie padeda mums nuspręsti, kurie gėrimai bus gaminami didesniais kiekiais ir pasieks parduotuves, o kurie bus verdami mažomis partijomis ir degustuojami tik mini bravore, kuriame brandinami riboto leidimo, eksperimentiniai gėrimai. Ekskursijas po mini bravorą, taip pat degustacijas veda mūsų darbuotojai, profesionalūs gėrimų gamybos specialistai. Ši pažintinė pramoga iki šiol sulaukia labai daug dėmesio, lankytojai užsako ekskursijas ir degustacijas įvairiomis progomis: įmonių renginiams, vakarėliams, asmeninėms šventėms ar kaip įdomią savaitgalio pramogą“, – teigia A. Saulėnienė.

Ji priduria, kad Studijoje būta ir nuotoliniu būdu transliuotų degustacijų – vyko maisto derinimo pamoka su virtuvės šefu Gian Luca Demarco, taip pat Nacionalinė nealkoholinio alaus degustacija ir kiti virtualūs renginiai.

Siūlo ir netikėtų skonių derinių

Studijoje žmonės kviečiami išbandyti įvairiausių, taip pat netikėtų gėrimų ir maisto derinių, tačiau vieno populiariausių užkandžių meniu tikrai nerasite.

„Studijos meniu niekada neturėjome ir neturime kepintos duonos. Mūsų manymu, yra geresnių derinių prie iš apynių gaminamų gėrimų, be to, kepinta duona su česnakų ir sūrio padažu kelia troškulį. Mes esame už kultūringą gėrimų vartojimą, todėl siūlome kitokių užkandžių variantų, pavyzdžiui, įvairių sūrių, salotų, vištienos sparnelių, kiaulienos šonkaulių ir net desertų“, – pasakoja A. Saulėnienė.

Prisimindama sumanymą įkurti Studiją, bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė teigia, kad komanda šią idėją brandino kelerius metus, jautė poreikį turėti unikalią vietą, į kurią galėtų pakviesti kauniečius ir miesto svečius geriau susipažinti su aludaryste ir jos istorija.

„Pas mus žmonės susipažįsta su gėrimų ir maisto derinimo principais, skirtingais skoniais ir aromatais, sužino įdomių faktų apie gėrimų virimą, pavyzdžiui, kad alus gali būti brandinamas ąžuolinėje statinėje iki 3 metų“, – teigia A. Saulėnienė.

Studijos svečiai – įkvėpėjai ir mokytojai

Per penkerius metus Studijoje yra apsilankę daugybė žinomų Lietuvos verslo, sporto ir politikos atstovų, tačiau A. Saulėnienė pabrėžia, kad bendrovės kultūros ašis – dėmesys kiekvienam svečiui.

„Kiekvienas svečias yra toks pat svarbus, visus mylime ir skiriame jiems daug dėmesio. Galbūt todėl dažnai sulaukiame jau Studijoje buvusių lankytojų skambučių su klausimais, ar yra išvirta naujų gėrimų ir ar galima sudalyvauti jų degustacijoje. Labai džiaugiamės tokiu dėmesiu“, – sako pašnekovė.

Jos teigimu, bravoro komanda nuolat ieško būdų ką nors pagerinti ir pasiūlyti naujienų, o idėjų semiasi ir iš lankytojų: „Visuomet stengiamės įsiklausyti į klientų nuomonę bei pasiūlymus – būtent iš jų sužinome, kas įdomu, ko trūksta. Sykiu kuriame dar labiau įtraukiančią ekskursijų ir degustacijų programą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinu

Sveikinu portretas
Geras alus

Anonimas

Anonimas portretas
nueikite kuomet tokia smarvė kad net akis graužia . beje ko samervę išleidžiate miesto centre ? Išgrūsti šitą mielių bezdalų ir myžalų fabrikėlį iš miesto centro

Turiu butelį senovinį

Turiu butelį senovinį  portretas
Город ковно пивоварный завод вольф енгельман..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių