Autobusas – keleiviams ir jų automobiliams

  • Teksto dydis:

Prancūzijos startuolis „Symone“ planuoja jau kitąmet pademonstruoti dviaukštį autobusą, kuriuo keleiviai galėtų gabenti ir savo automobilius ar motociklus.

Vandeniliu varomas autobusas būtų skirtas ilgoms kelionėms, juo galėtų važiuoti 18 keleivių. Ant stogo – vietos keturiems ar penkiems lengviesiems automobiliams, o motociklams skirta erdvė – pirmame aukšte.

„Symone“ savo projektą komentuoja taip: įprastos kelionės automobiliu pareikalauja daug vairuotojo jėgų, taip pat laiko ir išlaidų degalams (ar elektros energijai), o pasiekus tikslą pirmiausia reikia atsigauti ir lieka mažiau dienų pažintinėms ekskursijoms ar suplanuotiems renginiams, iškyloms, tad šis autobusas – patogi išeitis. Be to, universali transporto priemonė – draugiška aplinkai.

Startuolis sėkmingai užbaigė pirmą savo projekto finansavimo etapą – investuotojai skyrė 240 tūkst. eurų, dar 110 tūkst. pridėjo Burgundijos-Franš Kont regiono administracija.

„Symone“ teigimu, parengti kelionei autobusu visą „ekipažą“ – žmones, lengvuosius automobilius ir motociklus – užtruks 15 minučių. Kiek kainuos bilietas – kol kas neskelbiama, bet, preliminariais duomenimis, suma bus konkurencinga tai, kurią automobilio ar motociklo vairuotojas išleistų degalams ir kitoms savo transporto priemonės reikmėms.

Prancūzai užsibrėžę autobuso-automobilvežio prototipą pristatyti 2024-aisiais per Paryžiaus olimpines žaidynes, o iki 2030-iųjų įregistruoti bent 100 šių komfortiškų plento lainerių.

Startuolis savo pavadinimą pasirinko pagerbdamas žinomą Prancūzijos lenktynininkę Simone Louise des Forest (1910–2004), pasižymėjusią ir tuo, kad nė karto nepateko į eismo įvykius.


Šiame straipsnyje: Prancūzijaautobusasstartuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kam?

kam? portretas
kam automobilis, jeigu važiuoji

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
DURNUMUI RIBŲ NĖRA , tai tas pat , kaip plaukiant valtimi ,priekyje paspilt vandens iš stiklainio .

.

. portretas
apsivers pirmam posukij.apacioj turi but svoris
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių