Paaiškėjo, nuo ko mirė žinomas architektas Š. Šlektavičius

  • Teksto dydis:

Trečiadienį paskelbus apie architekto, dizainerio, Vilniaus dailės akademijos (VDA) Senato pirmininko, Dizaino katedros vedėjo doc. Šarūno Šlektavičiaus mirtį, ketvirtadienį skelbiama, kada ir kur bus galima atsisveikinti su netikėtai mirusiu 46-erių vyru.

Kaip skelbiama išplatintame pranešime spaudai, atsisveikinimas su  Š. Šlektavičiumi vyks balandžio 21–22 dienomis Olandų laidojimo namuose (Olandų g. 22, Vilniuje) pirmoje salėje balandžio 21 d. nuo 15 iki 20 val., balandžio 22 d. nuo 9 iki 13 val.

Palydėjimas vyks balandžio 22 d. 13 val. į Antakalnio kapinių Menininkų kalnelį.

Pagerbti mirusį menininką kviečiama vienu baltu žiedu.

Žinomas dizaineris, architektas ir pedagogas mirė dėl staiga sutrikusios širdies veiklos. 

VDA skelbia, kad nuo 2004 m. dirbdamas pedagogu Š. Šlektavičius ugdė dizainerius, garsinančius Lietuvą inovatyviais sprendimais. Jo vadovaujami VDA studentai yra tapę tarptautinio konkurso „Toyota Logistic Design Competion“ finalininkais, VDA organizuojamo nacionalinio konkurso „Jaunojo dizainerio prizas“ laimėtojais, sėkmingai įsilieję į dizaino darbo rinką, sukūrę savo prekės ženklus ir inovatyvius produktus. Šarūnas Šlektavičius – vienas iš viešosios įstaigos „Dizaino fondas“ įkūrėjų. Tai iniciatyva, orientuota į Lietuvos dizaino istorijos tyrimus, dizaino kultūros puoselėjimą, aktualizavimą ir sklaidą. Šarūnas Šlektavičius kartu su komanda sukūrė ekologišką upės keltą „Uperis“. Šis projektas 2017 m. laimėjo Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos organizuojamą tarptautinio konkurso „Kūrybinio verslo taurė“ nacionalinės atrankos etapą ir atstovavo Lietuvai šio konkurso, dar vadinamo kūrybinių industrijų pasaulio čempionatu, finale Kopenhagoje.

Š. Šlektavičius užaugo gerai žinomų Lietuvos grafikų Gerardo Šlektavičiaus ir Birutės Stančikaitės šeimoje. Praėjusiais metais jis susituokė su teatrologe Goda Dapšyte. Kartu jie augino sūnų Arną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kur mes nueisim su tais vasaliniais vakseryniais pridurkais kurie meldziasi dulkiagalviams ir lauk su nekantrumu nauju pso doziu su kaujem ir pispasuais max hebros matomai naujove patikoju psihikai kurios ner kam gydyt ir ner delko nes juos tik AA /pagydys/ =0

Arvydas

Arvydas portretas
Nėra medicinos Lietuvoje.Lietuviai medikai emigruoja,poliklinikose jau rusakalbiai šarlatanai su uspaskicho diplomu..

Ziurke

Ziurke portretas
Lile, ar jus zinot kiek laiko gyvena ziurkes? Jos mire nuo senatves, o ne nuo tavo tu skiepu... varge vargeli
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių