Sostinėje – kino ir sporto šventė: kviečia ukrainiečius ir lietuvius švęsti bendrystę

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė ir įstaiga „Active Vilnius“ sekmadienį, birželio 19 d., 13 val. kviečia Vilniuje šiuo metu gyvenančius ukrainiečius ir sostinės gyventojus bei svečius į kino ir sporto šventę Kaukysos sporto aikštyne.

„Šeimų iš Ukrainos integracija į mūsų bendruomenę išlieka svarbi. Norime, kad jos jaustųsi čia ne kaip laikinoje stotelėje, o kaip namie. Kadangi vasarą užsidarius mokykloms ir darželiams, progų megzti tarpusavio ryšius ir įsilieti į bendruomenę tikrai mažiau, siekiame sudaryti daugiau galimybių bendruomenėms susiburti renginiuose, neformalioje aplinkoje, skatinti kartu leisti laisvalaikį tiek vaikams, tiek suaugusiems“, – pažymėjo Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Į šventę ukrainiečių bendruomenę kviečia ir renginį globojanti Ukrainos ambasada Vilniuje.

„Vienybė yra mūsų didžiausia stiprybė. Jei mes laikysimės kartu, jokios blogio jėgos negalės mūsų suskaldyti ir sunaikinti mūsų ryšio. Esame dėkingi Vilniaus miesto savivaldybei už nenutrūkstančias pastangas sukurti Lietuvoje esantiems ukrainiečiams visavertes galimybes socializuotis ir adaptuotis. Neabejoju, kad kartu mes padarysime viską, jog Ukrainos žmonės galėtų jaustis saugūs, globojami ir integravęsi į visuomenę kol pasieksime pergalę Ukrainoje. Ir tikiu, kad kai ateis laikas, mes, ukrainiečiai, galėsime taip pat šiltai sutikti lietuvius klestinčioje Ukrainoje, kaip jie sutiko mus – nuo Lvivo iki Charkivo, nuo Kyjivo iki Sevastopolio“, – sakė Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta.

Kino ir sporto šventės programa – specialiai pritaikyta ukrainiečių ir lietuvių šeimoms kalbine prasme ir veiklų įvairove.

Renginio metu „Kino pavasario“ ir „Kino pasakos“ komandos pristatys du kino seansus. 13.30 val. ekranus nušvies „Drakonas ir strazdanotoji gražuolė“ su įgarsinimu ukrainiečių kalba ir lietuviškais subtitrais. 16 val. žiūrovus prikaustys kino juosta „Už laisvę bėgti“ (įgarsinta anglų ir prancūzų kalbomis, subtitruota lietuviškai). O viso renginio metu renginio dalyvius spragėsiais nemokamai vaišins „ŽMONĖS Cinema“.

Sporto užsiėmimus nuo 13 iki 18 val. ves patyrę Vilniaus sporto mokyklų – Sostinės sporto centro, Vilniaus krepšinio mokyklos, „Sostinės Tauro“ – treneriai.  O „Padeltennis.lt“ ir „SPORTLAND TENNIS“ kvies į atviras padelio treniruotes.

Maisto zonoje dalyvių lauks maisto furgonai, tad norintys aikštyne praleisti visą dieną, renginio metu galės ne tik išbandyti jėgas ir aktyviai praleisti laiką, bet ir pasistiprinti bei atsigaivinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių