Ukrainos nepriklausomybės dieną – palaikymo koncertai Vilniuje

  • Teksto dydis:

Ukrainos nepriklausomybės dieną – rugpjūčio 24-ąją – vyks ne vienas renginys, skirtas palaikyti karo alinamą šalį.

Pievoje prie Baltojo tilto Ukrainos didžėjai vilniečius ir miesto svečius kvies prisijungti prie solidarumo renginio ir išreikšti palaikymą jų valstybei. Renginys prasidės 17 val. Publiką pajudėti kvies didžėjės Miss Monique ir „8kays“. Vėliau ritmą kaitins pasaulyje garsus duetas „ARTBAT“.

„Ilgai siekę laisvės, mes puikiai suprantame, kokia svarbi Nepriklausomybės diena ukrainiečiams šiemet, kai jau pusę metų jie kovoja kaip tik už tai – už teisę būti laisvos, nepriklausomos šalies piliečiais. Ukrainiečių drąsa ir ryžtas įkvepia, ir mažiausia, ką galime, tai nepavargti teikti jiems visokeriopą palaikymą“, – kalbėjo Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Mane labai džiugina, kai Lietuvoje matau tiek daug Ukrainą palaikančių žmonių. Tai – tikras tautų draugystės ženklas. Lietuvos pagalba laimėsime karą ir kitais metais, tikiuosi, švęsime mūsų nepriklausomybę kartu su jumis Kyjive“, – kalbėjo Oleksandras Sanchenko, Rados narys, „Music Saves UA“ fondo steigėjas.

Nuo šiandien ir renginio metu per Ukrainos muzikinių renginių asociacijos įsteigtą paramos fondą „Music Saves UA“ renkama parama humanitarinei pagalbai nuo karo nukentėjusiems žmonėms.

Tą pačią dieną nuo 19 val. Vilniaus rotušės aikštėje vyks nemokamas Lietuvos ir Ukrainos atlikėjų koncertas. Gros Lietuvos grupė „Thundertale“, Ukrainos grupė „Taruta“, tarptautinis vyrų choras „Unia“ (meno vadovas Pavelas Gonca).

Nuo 21.30 val. žiūrovus džiugins multidisciplininio meno projektų organizatoriai „Walls Have Ears“, kurie sukūrė ukrainiečių klasikos kūrinių šiuolaikinę vaizdo ir muzikos interpretaciją „Gėlės ir parakas“.

Lietuvių muzikantai – pianistas Darius Mažintas ir būgnininkas Adas Gecevičius – bei prancūzų bosistas ir kompozitorius Borisas Kulenovicas, interpretuodami žinomus ukrainiečių kompozitorių kūrinius, kartu su vokaliste Ieva Barbora Juozapaityte juos atgaivins ir savo nauju požiūriu pristatys publikai.

Videomenininkas Andrius Seliuta ruošia renginiui specialią premjerą. Pasitelkdamas dokumentinius vaizdus iš karo zonos, jis savitai atgaivins kaimyninės šalies aktualijas ir jos žmonių atmintį – Rotušės pastato sienos virs savotišku langu į kaimyninę Ukrainą.

Koncerto metu Vytautas Žarnauskas kurs ryškiaspalvę vaizdo instaliaciją – modernių technologijų prisilietimas suteiks gana konservatyviai erdvei naują įvaizdį.


Šiame straipsnyje: koncertas VilniujeUkrainaARTBATkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių