Vilniuje atidaryta paroda apie smurtinius konfliktus ir jų poveikį

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvos nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje atidaryta tarptautinė paroda apie smurtinius konfliktus, traumines netektis ir jų ilgalaikes pasekmes.

Parodoje „Sudėtingos praeitys. Susiję pasauliai“ eksponuojami trijų Baltijos šalių, Ukrainos, Lenkijos, Suomijos ir Nyderlandų menininkų darbai.

„Išgyvenimai, kuriuos sužadina šie kūriniai, dažnai išstumiami iš atminties, ignoruojami ir neįtraukiami į oficialiąją istoriją. Parodoje dalyvaujantys menininkai šiuos išgyvenimus pasakoja per individualias istorijas, sužadindami gilesnius kultūrinės atminties klodus“, – teigia parodos organizatoriai.

L. Balandžio nuotr.

Anot jų, kirsdami vietines ir nacionalines sienas, meno kūriniai ragina apmąstyti santykius tarp sudėtingų praeičių, jų poveikį ir aktualumą dabarčiai per bendros istorijos perspektyvą – siūlydami dialogus, megzdami ryšius ir pabrėždami solidarumą tarp skirtingų, tačiau vienodai sudėtingų istorijų, kurios dažnai suvokiamos kaip nesuderinamos arba besivaržančios tarpusavyje.

Paroda pirmą kartą eksponuota Latvijos nacionaliniame dailės muziejuje kaip tarptautinio ir tarpdisciplininio projekto dalis. Juo siekta aktyviai tyrinėti nepatogius ir neretai pamirštus istorijos aspektus, bandant suprasti jų įtaką Baltijos regione ir kaimyninėse šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rviens

Rviens portretas
Rodykit ir mru dalę Kad visiem būtų aišku kaip atrodo nudėvėtas Narkomanas už dozę motiną žudęs planingai ir apgalvotai Kiek kada galima sužaloti ir kiek už tai gaus rinkoje. Rinka laisva. Atidavei motiną į elektrošoką, turi laisvą plotą narkomanų freskomis visą pusmetį, atidavei motiną pjaustyt gabalais, Žiūrėk, sodybą užvaldei metams. Ir visi patenkinti. Reprezentuoja ansamblį Lie.va.

mmm

mmm portretas
Nu, blyn, meeenas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių