Vilniuje vėl švies „Kultūros naktis“ – kviečia į daugybę renginių

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Vilniuje rengiamas kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“.

Pernai ir užpernai dėl koronaviruso pandemijos į rugsėjį perkeltas renginys šiemet grįžo į savo tradicinį laiką – birželio vidurį.

Šiemetinės „Kultūros nakties“ šūkis – „Šviesa visada laimi“.

Festivalio programoje – apie 90 muzikos, teatro, vizualiųjų ir tarpdisciplininių menų, kino, šokio ir edukaciniai renginių.

Anot organizatorių, naktyje kultūros šviesos beieškantiems vilniečiams ir miesto svečiams nušvis ne tik miesto centre esančios kultūrinės institucijos, bet ir kelios miesto bažnyčios ir jų požemiai, Pūčkorių piliakalnis, istorinis kelias iš Viršuliškių į Senąjį Vilnių, Apeliacinis ir Konstitucinis teismai, prokuratūra ir daug kitų.

Kaip ir kasmet, festivalis siūlys įvairių muzikos žanrų koncertus, šiuolaikinio ir klasikinio meno parodas, edukacines ekskursijas, spektaklius.

Katedros aikštėje lauks dviračių paradas už Ukrainos laisvę. Renginio organizatoriai jo dalyvius pirmiausia pakvies į Užupio meno inkubatoriaus kiemą, kur vyks dviračių puošimo dirbtuvės su „VeloMagia“, o saulei besileidžiant – į 16 km maratoną sostinės gatvėmis kartu su Ukrainos vaikais ir Bangerland DJ muzika. Renginio metu vyks įdomiausio dviračio konkursas.

Rotušės aikštėje žinomi Lietuvos autoriai scena dalysis su karo alinamos Ukrainos menininkais.

Simono Daukanto aikštėje bus atidaryta skulptoriaus ir keramiko Giedriaus Mazūro instaliacija „BLUE YELLOW“. Tai kaleidoskopo principu senuose bidonuose sumontuoti veidrodžiai, kuriuose tarsi taikinyje atsispindi besikeičiančios Ukrainos vėliavos spalvos.

Visi „Kultūros nakties“ renginiai yra nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Malaciai

Malaciai portretas
Faina. Ir kas gerai kad valstieciu is kaimu jame nedalyvaus, tik issilavine vilnieciai. Jokiu pasalpiniu, jokiu patvoriniu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių