Atnaujintas Tuskulėnų gimnazijos sporto aikštynas oficialiai atvėrė vartus

  • Teksto dydis:

Vilniaus Tuskulėnų gimnazijos sporto aikštynas oficialiai atvėrė vartus. Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva pertvarkytas stadionas priims per 1000 gimnazijos mokinių ir Žirmūnų bendruomenės narius.

2350 kv. m ploto aikštyne pašalinta sena nudėvėta dirbtinė danga, o sporto erdvė – visiškai perskirstyta ir atnaujinta. Atlikus protingą zonų padalinimą atsirado dirbtinės žolės aikštė futbolui, aikštelė krepšiniui, tinkliniui, bėgimo takai. Taip pat įrengtas modernus, stadiono naudojimo laiką prailginantis apšvietimas. Bendra aikštyno atnaujinimo darbų suma – 166 tūkst. eurų, nurodoma savivaldybės pranešime.

„Tai jau trečias kapitaliai atnaujintas mokyklos sporto aikštynas Žirmūnuose. Toks infrastruktūros atsinaujinimas visiškai atitinka mikrorajono dvasią – kažkada buvę sovietiniu miegamuoju rajonu, Žirmūnai šiandien įgauna visiškai kitą veidą. Čia sparčiausiai vyksta daugiabučių renovacija, atsinaujina švietimo įstaigos, daugėja viešųjų laisvalaikio erdvių, steigiasi verslai – kai visa tai susideda į viena, matome, kad rajono patrauklumas taip pat auga“, – teigia Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Kaip pastebi vicemeras, prieš dvejus metus Žirmūnuose rekonstruotas J. Lelevelio inžinerijos gimnazijos stadionas, o pernai – ir aikštynas E. Pliaterytės progimnazijoje. Taip pat sukurtos trys naujos viešosios aikštelės aktyviam laisvalaikio praleidimui Žirmūnų ir Tuskulėnų gatvėse, atnaujinta krepšinio aikštelė Žirmūnų g. 65.

Tiek mokyklos stadionuose, tiek viešosiose aikštelėse nustatytu laiku gali sportuoti ne tik moksleiviai, bet ir Žirmūnų bei kitų mikrorajonų gyventojai. Aikštynų naudojimo laikus gyventojai gali patikrinti specialiame lauko aikštynų žemėlapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių