Gariūnų prekeiviai sukilo dėl žiedinės sankryžos įrengimo – prireikė policijos

  • Teksto dydis:

Prie Gariūnų pirmadienį pradėjus žiedinės sankryžos įrengimo darbus, kilo pasipiktinimas tarp vietos prekeivių, atvyko ir policijos pareigūnai.

Kaip pranešė savivaldybė, iki rugpjūčio pabaigos per šviesoforais reguliuojamą sankryžą bus draudžiama sukti iš Gariūnų į Paneriškių gatvę ir iš Paneriškių į Gariūnų gatvę. Darbų metu bus ardoma danga, vykdoma lietaus ir vandens nuotekų tinklo rekonstrukcija, iškeliami elektros ir ryšių kabeliai, įrengiami pėsčiųjų ir dviračių takai, persodinami želdiniai.

Pasak sostinės mero patarėjo Karolio Žukausko, pirmadienio rytą pradėjus darbus statybvietėje Gariūnų verslo ir kultūros parko atstovai trukdė pradėti darbus.

„Problema, kad maža dalis Gariūnų yra valstybinėje žemėje, ir jie turės keletą kioskų nusigriauti. Būtent dėl to jie jau ilgą laiką priešinasi sankryžos įrengimo darbams – dar pernai vasarą pralaimėjo visus teismus, bet nepaisant to, bent du ar tris kartus fiziškai stabdė darbus“, – feisbuke teigė jis.

Problema, kad maža dalis Gariūnų yra valstybinėje žemėje, ir jie turės keletą kioskų nusigriauti.

Anot patarėjo, pirmadienį pradėjus tverti tvorą, Gariūnų apsaugos darbuotojai neleido pradėti darbų, pastatė ekskavatorius, dalį darbuotojų iš statybvietės reikėjo pašalinti fiziniu būdu.

Pats Gariūnų verslo ir kultūros parkas išplatintame pranešime pažymėjo, kad savivaldybės bei policijos atstovai „nepateikė jokio juridinio dokumento, suteikiančio teisę naikinti svetimą turtą“.

Tuo metu savivaldybė pirmadienį išplatintame pranešime pažymėjo, jog 2021 metų birželio mėnesį įmonė „Jurgena“, teigdama, kad yra kilnojamų daiktų Gariūnų teritorijoje savininkė kreipėsi į teismą ir reikalavo panaikinti statybos leidimą sankryžai rekonstruoti.

I. Gelūno / BNS nuotr.

Tačiau tiek pirmos instancijos teismas, tiek apeliacinis teismas skundą atmetė.

„Aukščiausiasis Teismas atsisakė priimti nagrinėti bendrovės kasacinį skundą, taigi teismų sprendimai, kuriais atmesti visi „Jurgena“ reikalavimai yra įsiteisėję“, – rašoma pranešime.

Savivaldybės teigimu, pagal išduotas prisijungimo sąlygas darbus įgyvendina įmonė „Lidl Lietuva“. Visi darbai atliekami valstybinėje žemėje pagal išduotą ir galiojantį statybos leidimą.

Kaip pranešė savivaldybė, dėl pradėtų statybų keisis 20 autobuso kryptis.

„Pasikeitus autobusų maršruto trasai, šie nestos Gariūnų stotelėje Paneriškių gatvėje, Jočionių stotelėje Paneriškių gatvėje (Gariūnų gatvės kryptimi), bet papildomai stos Gariūnų, Vandenvalos stotelėse Lazdynų kryptimi ir Vandenvalos stotelėje Žemųjų Panerių kryptimi“, – pažymi savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
tu marmaliuots idijote pats medvilnes pukelis nesiojams saikos skersvejo kai si samoningai zlugdo versla o sis padaras loja paradoksiniams i takta =0

Anonimas

Anonimas portretas
Laukiu kada tiems Gariunams pagaliau nebus pratestas kontraktas zemei ir zemes bus isnuomotos ar parduotos realia rinkos kaina, o ne kaip kad brazauskio chebros buvo uz minimalia kaina ilgalaikiu kontraktu. Valstybe valstybeje su kysiu sistema , nuliniais mokesciais, pinigu plovimas, padirbtos bei vogtos prekes ir panasiai. Uztenka tu sovietiniu turgu, uztenka tu turginiu.

Kukas

Kukas portretas
Ha ha, vatininku irstvas griauna. Kita ziema zmones vaikscios be vatinuku, juk tropiniai karsciai bus. Ir to deka vatintojai zlugs.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių