M. Sinkevičius: R. Budbergytė – realiausia socialdemokratų kandidatė tapti Vilniaus mere

Socialdemokratai jau žino, kas 2023 metų pavasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose kovos dėl merų kėdžių 47-iose savivaldybėse, tačiau kas kandidatais į merus taps Vilniuje ir Kaune, dar neapsispręsta, nors realiausi pretendentai aiškūs.

Socialdemokratų savivaldos rinkimų štabo vadovas Mindaugas Sinkevičius sako, kad partija turi ambicijų tapti geriausiai rinkimuose pasirodžiusia politine jėga bei tiksi sugrįžti į Vilniaus ir  Kauno valdymą. 

„Dar neapsisprendę (dėl kandidatų – BNS) galutinai skyriai. Dar nepatvirtinti kandidatai. Išlieka intriga“, – po partijos tarybos posėdžio šeštadienį BNS teigė M. Sinkevičius.

Pasak jo, partiečių nuotaikos rodo, kad stoti į kovą dėl Vilniaus mero posto didžiausius šansus turi parlamentarė Rasa Budbergytė, o dėl Kauno miesto – partijos skyriaus pirmininkas Darius Razmislevičius.

„Dėl Vilniaus asmeniškai manyčiau, kad kandidate liks R. Budbergytė, bet ambicijas bei raumenis demonstruoja ir Seimo narys Linas Jonauskas. Tie du kandidatai dominuojantys. Bet iškelta yra apie 10 kandidatų, tarp kurių ir Juozas Olekas jaunesnysis, buvęs ambasadorius Remigijus Motuzas, buvęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis“, – teigė M. Sinkevičius.

Pasak jo, dėl Kauno miesto mero posto siekia Laurynas Šedvydis ir partijos Kauno miesto skyriaus vadovas Darius Razmislevičius. 

„Manau, kad kauniečiai liks prie skyriaus vadovo kandidatūros“, – svarstė M. Sinkevičius.

Kandidatu į Panevėžio miesto merus artėjančiuose 2023 metų savivaldos rinkimuose patvirtintas partijos skyriaus pirmininkas Ramūnas Vyžintas, o dėl Šiaulių miesto vadovo posto kausis šio miesto partijos skyriaus pirmininkė Roma Janušonienė. 

M. Sinkevičiaus teigimu, „absoliuti dauguma“ kandidatų į merus – ne naujokai: dabartiniai merai, vicemerai, administracijų vadovai, užimantys kitas aukštas politines pareigas.

„Tai patyrę politikai, merai, dirbantys ne vieną kadenciją. Alytaus mieste ir toliau kandidatuos Nerijus Cesiulis, Akmenėje – Valerijus Mitrofanovas, Birštone – Nijolė Dirginčienė, Ignalinoje – Justas Rasikas, Jovanoje – Mindaugas Sinkevičius, Pakruojyje – Saulius Margis, Marijampolėje – Povilas Isoda“, – vardijo rinkimų štabo vadovas.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė šeštadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje pranešė, kad 47 savivaldybėse socialdemokratų kandidatai į merus patvirtinti.

M. Sinkevičius BNS pranešė, kad dar 12 savivaldybių partijos skyriai sprendimų dar nepriėmė, o vienoje, Kalvarijos savivaldybėje kol kas nė vienas partietis nenusiteikęs stoti į kovą dėl mero posto. 

„Nėra ambicijų, nėra pareiškusių norą. Yra partiečių, kuriems siūloma, bet visi atsisako“, – tvirtino rinkimų štabo vadovas.

Savivaldos rinkimuose socialdemokratai tikisi laimėti ne mažiau nei turi dabar: 15 merų ir daugiau nei 200 tarybos narių.

„Planas yra pagerinti tuos skaičius. Mano noras, kad apie 20 mūsų merų būtų, deputatų skaičius viršytų 300. Turime ambicijų geriausiai rinkimuose pasirodžiusia politine jėga. Maksimali ambicija būtų sugrįžti į Vilnių ir ypač Kauną, kur taryboje nebeturime atstovų“, – BNS kalbėjo M. Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
isiziurekit i sunvote ant lietuvos siknos.

Rinkėjas.

Rinkėjas. portretas
Ar čia to pijoko kur girtą pagavo už vairo boba?

Jomajo

Jomajo portretas
Fak dis šit. Dar pasigirtu savo praeitimi. Ji gi buvusi spartuole komjaunuole-komuniste. Kaip didzioje dauguma kairieciu is valstieciu ir socialdemokratu gretu.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių