Supykdė ant šaligatvio stovintis Vilniaus „Ryto“ automobilis: į pergales prieš pėsčiuosius?

Internautas Martynas sostinėje ketvirtadienio rytą užfiksavo Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą – ant šaligatvio stovėjo krepšinio komandos Vilniaus „Rytas“ logotipu ženklintas automobilis.

„Į pergales prieš pėsčiuosius su krepšinio komanda „Rytas““, – greta nuotraukų brūkštelėjo Martynas.

Vyras portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo minėtą vaizdą užfiksavęs apie 11 val. A. Smetonos gatvėje.

Paklaustas, ar atkreipė dėmesį, kiek laiko automobilis stovėjo neleistinoje vietoje, pašnekovas teigė: „Stovėjo, kai ėjau. Ir kai grįžau po 15 minučių dar stovėjo“.

Nors A. Smetonos gatvė, pasak pašnekovo, nėra itin judri, tačiau čia šaligatviu taip pat vaikšto žmonės. Tad Vilniaus „Ryto“ logotipu paženklinto automobilio stovėjimas ant šaligatvio tikrai galėjo sukelti nepatogumų pėstiesiems.

Internauto Martyno nuotr.

Susisiekus su Vilniaus „Ryto“ atstovais paaiškėjo, kad ši situacija jiems yra žinoma. „Mūsų žiniomis, automobilis buvo greitai patrauktas“, – teigė komunikacijos vadybininkas Vaidas Jukavičius.

Pasiteiravus, ar yra žinoma, kas sėdėjo prie minėto automobilio vairo, Vilniaus „Ryto“ atstovas teigė: „Nematome automobilio numerių, tad pasakyti negalime“.

Kaip nurodoma KET 150.5 punkte, sustoti ir stovėti draudžiama ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Ką tamsta matai aiškiai? Kompiuteriu nemoki dirbti. Susirask A. Smetonos gatvę Vilniuje ir pasivažinėk pirmyn, atgal, pasidairyk į šonus, sėdėdamas prie kompiuterio. Ten nufilmuota vasarą, pamatysi šaligatvius. Vienur jie platesni, kitur siauresni. Iš nuotraukos atrodo, kad šaligatvis tai ten, kur sniegas nuvalytas. Išmok dirbti kompiuteriu, o tada rašinėk komentarus.

Anonimas

Anonimas portretas
Negalima buvo statyti automobilio aiškiai matosi šaligatvis ir žalia zona apsinigta. Prieš įstatymą visi lygūs. Ant šono yra parašyta kieno yra mašina. Nesunku surasti ir nubausti.

Patikrinau asmeniškai. Kvaila nuotrauka

Patikrinau asmeniškai.  Kvaila nuotrauka portretas
Ten taip galima stovėti. Ten gatvės praplatėjimas. Kiekvienas žemėlapyje galite pasižiūrėti. Užsiduokite Vilnius, A. Smetonos g.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių