Pasibaisėjo autobuso vairuotojo elgesiu: jeigu suknežintų makaulę, ką kaltintų?

Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarė, aktorė Nijolė Oželytė socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip „Ollex“ bendrovės vairuotojas kalba telefonu tuo metu, kai keleivius veža į Kauno oro uostą.

Vairuotojas spėjo ir pasibarti

„Va vairuoja pilną žmonių „Ollex“ autobusiuką iš Vilniaus į Karmėlavos oro uostą. Čia jau trečias mano prašymas laikytis vairavimo taisyklių. Užribis“, – nusivylimo neslėpė N. Oželytė.

Jos paviešintame vaizdo įraše matyti, kad vairuotojas nepatenkintas, nes jam kažkas aiškina, kaip reikia vairuoti ir laikytis Kelių eismo taisyklių.

„Pone, rašykite, skambinkite, darykite, ką jūs norite, nemaišykit. Aš kalbu su žmonėmis iš darbo. Pradės aiškinti galima, negalima. Tai gal ir važiuot negaliu? Galiu sustot“, – pykčio neslėpė autobuso vairuotojas, nuolat sukiojęsis atgal bei nepaleidęs mobilaus telefono iš rankų ir jį vis pridėdamas prie ausies.

N. Oželytė prasitarė, kad kiti keleiviai bandė tokį vairuotojo elgesį pateisinti, nepagalvodami, kad autobuso vairuotojas atsakingas už visų keleivių gyvybes.

„Šalia sėdinti babytė tampė mane tildydama ir rėkdama, kad vaikščioti autobuse negalima. Įdomu, jeigu joms suknežintų makaulę avarijoje, ką kaltintų?“ – kalbėjo signatarė.

Žmonių reakcijos

Šis N. Oželytės įrašas sulaukė daugybės reakcijų. Žmonės piktinosi, kad vairuotojas ir toliau nepaleido iš rankų telefono ir tvirtino, jog jis būtinai turi būti nubaustas.

„Rizikuoja savo ir keleivių gyvybėmis. O kai pyktis prisideda... Dar ir susimokam tokiems už kelionę, – sakė Dainora – Tai neatsakingas vairavimas, sukeliantis grėsmę keleiviams. Be to, chamizmas. Neleistinas aptarnaujančio darbuotojo elgesys“.

„Nieko sau aptarnavimas. Nieko sau kultūra. Nieko sau atsakomybė“, – stebėjosi ir Asta.

„Sakyčiau, kad jam negalima aplamai vairuoti, nes nevaldo pykčio, labai isteriškas“, – nuomonę išsakė Rasa.

„Negi sudėtinga įsigyti laisvų rankų įrangą profesionalui vairuotojui?“ – klausė dar vienas socialinių tinklų vartotojas.

Kiti internautai akcentavo, kad geriau apie vairuotojo nusižengimą pranešti policijai arba darbdaviams, o ne eiti su juo į konfliktinę situaciją tuomet, kai jis vis dar vairuoja.

Sakyčiau, kad jam negalima aplamai vairuoti, nes nevaldo pykčio, labai isteriškas.

„Gerai, kad jėga nebandėte atimti. Taip išerzinti pilno autobuso vairuotoja stipriai pavojingiau, nei tas jo kalbėjimas tiesiam kely. Tai nusižengimas, fotografuojat ir perduodat jo darbovietei ir policijai. Už jo nusižengimą numatyta bauda ir jis nuo jos neišsisuktų“, – pareiškė Mindaugas.

KET numato, jog už vairavimą kalbant telefonu gali būti skirta bauda nuo 60 iki 90 eurų. Visgi, internautai ragina atkreipti dėmesį, jog šį kartą tokį nusižengimą padarė autobuso vairuotojas, vežęs daug keleivių, tad ir avarijos pasekmės gali būti daug skaudesnės.

Bendrovės pozicija

Bendrovės „Olego transportas“, valdančios „Ollex“ prekės ženklą administratorė Toma Mincevičienė nurodė, kad situacija jau yra vertinama bendrovės viduje. Taip pat ji atsiprašė keleivių.

„Iš viešosios erdvės sužinojome apie situaciją, kuomet darbuotojas, važiuodamas naudojosi telefonu. Visų pirma, pabrėžiame, kad toks elgesys yra nepriimtinas – visų vairuotojų dėmesys turi būti sutelktas į saugų vairavimą.

Nuolat darbuotojus instruktuojame, jog darbo metu esant poreikiui kalbėti telefonu, tai darytų naudojant tik laisvų rankų įrangą. Negalime leisti rizikuoti tiek keleivių, tiek ir paties vairuotojo sveikata bei saugumu“, – komentavo „Ollex“ atstovė.

Pasak jos, kiekvienas pašalinis veiksmas prie vairo gali būti pavojingas. „Todėl dėkojame, kad į tai buvo atkreiptas darbuotojo dėmesys. Atsiprašome keleivių už šį įvykį ir patikiname, situaciją jau aiškinamės ir imsimės priemonių, kad tokie atvejai ateityje nepasikartotų“, – nurodė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Indrė

Indrė  portretas
Esu vaziavus su Olex is Rygos,šiurpau kol jis pilant lietui į stiklą,valant valytuvams,matomumas kaip per miglą, greitai vaziuojant rankas tik padejes ant vairo maige telefoną. Siutas viduj virė,suvokiau ,kad taip daryti negalima.

Ona

Ona portretas
Norvegijoje bauda 700 eurų.pakalbejau darbo reikalais.

Aš portretas
Niekas čia nieko nebaus.Trūksta labai daug vairuotojų.Ar matėt vairuotoją 35 45 metų .Jiems per sunku ir dar mažai moka.Jie nenori dirbti savaitgaliais.O tie vairuotojai, kurie dirba apkrauti darbu net vsiruodami jau gauna sekantį reisą todėl ir kalba telefonu su darbdaviais.Žinoma reiktų laisvų rankų įrangą naudoti,bet kogero šiuo atveju nepasijungė
VISI KOMENTARAI 126

Galerijos

Daugiau straipsnių