Pasipiktino dėl Vilniaus oro uoste mokamų tualetų: niekur kitur pasaulyje dar neteko to matyti

  • Teksto dydis:

Kol kas Vilniaus oro uosto atvykimo terminale tiek grįžtantieji iš užsienio, tiek jų pasitikti atvykę artimieji naudotis tualetu gali nemokamai. Tačiau planuojami pokyčiai, norint apsisaugoti nuo asocialių asmenų ir narkomanų, kurie nekviesti vis užsuka į tualetus, o vėliau pagalbos tenka kreiptis į policiją, praneša LNK.

Dabar mokėti dar nereikia, tačiau už kelių mėnesiu teks. Tokiu sprendimu oro uosto lankytojai nesidžiaugia. Tiesa, apmokestinamais tualetais piktinasi ne visi. Svarbu, kad nebrangiai kainuotų.

Lietuvos oro uostų atstovas tikina, kad mokami tualetai jiems padės apsisaugoti nuo nepageidaujamų asmenų.

„Kai kurie viešai prieinamai oro uoste tualetai yra naudojami asocialių asmenų, kartais net narkomanų, kuriuos tenka ir su policijos pagalba išprašyti. Jie kelia pavojų tiek keleiviams, tiek mūsų darbuotojams“, – kodėl norima apmokestinti tualetus, akcentuoja Tadas Vasiliauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tačiau keleiviai turi savo nuomonę: „Galima priimti ir kitus sprendimus, įdarbinti apsaugos darbuotojus. Yra užsieniečių, kurie neišsikeitę valiutos. Tai nėra pats geriausias jų pasitikimas.“

Apmokestins ne visus oro uosto tualetus. Susimokėti teks norint patekti į kelis tualetus, esančius senojo terminalo atvykimo zonoje. Tualetai nemokami išliks ten, kur oro uosto darbuotojai turi daugiau kontrolės.

„Zonose, kurios yra labiau kontroliuojamos, kur galima užkirsti kelią asocialiems asmenims“, – T. Vasiliauskas įvardijo vietas, kuriose tualetu bus galima naudotis nemokamai.

Keleiviai tikina, kad niekur kitur pasaulyje dar neteko matyti oro uostuose apmokestintų tualetų.

Viešojo transporto ir taksi darbuotojai patekti į tualetus ir toliau galės nemokamai. Kiek tai kainuos visiems kitiems – dar nenuspręsta. Manoma, kad bus galima atsiskaityti ne tik grynaisiais, bet ir kortelėmis. Oro uosto atstovas įsitikinęs, kad šis jų sprendimas atvykstantiems problemų nesukels.

„Tikrai ne. Atvykimo zonoje, kur žmonės pasiima bagažą atvykę į Vilnių, visi tualetai bus nemokami ir jais galės naudotis visi keleiviai be išimties“, – sakė T. Vasiliauskas.

Kituose Lietuvos oro uostuose visi tualetai išliks nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaus

gaus portretas
celofaninius maišiukus nemokamai .............. išlipdami atiduos pripildytus

jk

jk portretas
vadovai bepročiai,nera analogu pasaulyje,juk aerouostas ima keleiviu aptarnavimo mokesti,Atleist tokius vadovus iš darbo ir lai eina Vilniaus mokamiems šikinykams vadovaut,o juk susisiekimo ministerija Armonaites žinioje,lauk tą ožką iš valdžios

Antanas

Antanas  portretas
Debilai ir tiek
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių