Norinčius gauti pasą ar tapatybės kortelę pasitinka milžiniškos eilės: gyventojai rado išeitį

  • Teksto dydis:

Bandantiems užsiregistruoti iš anksto – artimiausias laikas po poros mėnesių, praneša LNK.

Jei prieš atostogas susigriebėte, kad asmens tapatybės kortelė ar pasas baigė galioti, reiks geležinės kantrybės. Didžiuosiuose miestuose eilės milžiniškos, ypač Vilniuje.

„Vyras užėmė eilę nuo septynių ryto, paėmė talonėlį be dešimt aštuonios ir vis dar laukiame – beveik tris valandas“, – teigė eilėje laukianti moteris.

Tėvams su mažais vaikais – atskira eilė, bet ir ten apie valandą tenka palaukti.

„Labai nepatogu: nėra žaidimų aikštelės vaikams, jokio žaidimo, užsiėmimo ir, man atrodo, iki tol, kol reikės nusifotografuoti, visi verksim“, – sakė moteris, laikanti rankose mažametę.

Išties valandų valandas laukiant vyksta tikros dramos: vaikai spėja ir susidraugauti, ir susipykti, susimušti ir nuo tėvų pasimesti.

„Žaidėm, žiūrėjom filmukus, valgėm, gėrėm arbatėlę“, – veiklas vardino moteris.

Vis dėlto dauguma atėjusių ilgomis eilėmis nesiskundžia.

„Tokia realybė šiuo metu, tenka kažkaip su tuo susitaikyti. Suprantu, dėl ko taip yra ir tiesiog ramiai priimu“, – kalbėjo laukiamajame sėdintis vyras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Eilės Migracijos departamente – nuo pat karo pradžios.

Niekada istorijoje, nuo kada skaičiuojama pasų išdavimo statistika, tokių apimčių nebuvo.

„Per dieną gyvoje eilėje susirenka apie 400 žmonių ir jų būtų dar daugiau, jeigu po pietų nebūtų stabdomas talonėlių dalinimas, nes matoma, kad nebebus spėta visų aptarnauti“, – sakė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė. 

Dažniausiai žmonės ateina pasų, jų dabar išduodama iki 50 tūkst. per mėnesį.

„Niekada istorijoje, nuo kada skaičiuojama pasų išdavimo statistika, tokių apimčių nebuvo“, – teigė E. Gudzinskaitė.

Net ir rezervuoti laiką internetu staiga atostogauti užsinorėjusiems ir dokumento neturintiems – ne išeitis. Vilniuje artimiausio laisvo laiko reikia laukti du mėnesius. Laukti nenusiteikusiems išeitis – vykti į mažesnius miestelius.

Paso atsiimti į Trakus atvažiavusi Daiva priimama net per pietų pertrauką. Po pietų koridoriuje – jau apie dešimt žmonių.

Laura, pamačiusi eiles Migracijos departamente Vilniuje, sėdo ant motociklo ir atrūko į Trakus.

„Atvažiavau čia, gal greičiau pavyks. Girdėjau, kad ten (Vilniuje – red. past.) žmonės su vaikais jau keturias valandas laukia“, – sakė Laura.

Tokių gudruolių vilniečių kaip Laura – ne vienas. Nors tenka įveikti apie 30 kilometrų, žmonės sako išlošiantys. Eilėje palaukti tenka 10–15 minučių, tad prieš grįžtant dar lieka laiko pilį pamatyti ar kibiną nusipirkti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Uz pinigus eiliu nera ir pas gydytojus eiliu nera ar jums cia neaisku kam tos eiles sukurtos ne rusai jas sukure musu broliai ir seserys jiems juk gerai ir turtingai gyventi norisi

dzin

dzin portretas
ko jus verkiate dėl tu pasu juk reikia ukrainiečiams padėti.

Vika

Vika portretas
Nereikia eiskoti,ko nepametus. Reikia dokumentais rupintis is anksto,o ne paskutine minute. Uzsiregistravau, gavau po pusantro menesio, nepajutau,kaip prabego laikas. Nuvykau, palaukiau tik tiek, kol atejo mano laikas. Viska susitvarkiau ir nereikejo stoveti valandu valandas. Zmones palieka paskutinei minutei,o paskui patys piktinasi nezinia ko.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių