Poeto J. Marcinkevičiaus įamžinimo konkursas sulaukė 16 projektų

  • Teksto dydis:

Poetui, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Justinui Marcinkevičiui įamžinti Vilniuje skirtas konkursas sulaukė 16 projektų, pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.

Ji dar pernai lapkričio pradžioje paskelbė architektūrinio-skulptūrinio objekto J. Marcinkevičiui atminti konkursą.

Kovo 6 dieną baigėsi konkursui skirtų projektų pateikimo terminas.

Rašytojų sąjunga planuoja daugiau kaip prieš dešimtmetį mirusiam poetui Vilniuje pastatyti paminklą greta sąjungos būstinės esančiame skvere K. Sirvydo gatvėje.

„Kai rašėme konkurso sąlygas, įsivaizdavome, kad tai turėtų būti šiuolaikinis, modernus paminklas. Bet gali būti ir architektūrinis sprendimas“, – BNS sakė už konkurso organizavimą atsakinga Edita Utarienė.

Konkurso reikalavimuose nurodyta, kad darbų kaina negali viršyti 280 tūkst. eurų, o tiekėjas privalo turėti mažiausią vieną specialistą, kuris būtų įgijęs aukštąjį meninį išsilavinimą ir sukūręs bei įgyvendinęs bent vieną paminklo ar skulptūros idėją.

E. Utarienės teigimu, pirmiausia bus įvertinta, ar pateikti projektai atitinka konkurso reikalavimus, po to juos vertins trys recenzentai – rašytojas, architektas ir menotyrininkas, vėliau rinksis vertinimo komisija.

Konkurso laimėtojas galėtų paaiškėti gegužę.

Poetas, dramaturgas, vertėjas, akademikas bei visuomenės veikėjas J. Marcinkevičius (1930–2011) per kūrybos metus išleido apie 50 eilėraščių, vaikų poezijos, dramaturgijos, esė, publicistinių knygų, tarp žymiausių jo kūrinių – draminė trilogija „Mindaugas“, „Mažvydas“, „Katedra“.

Rašytojas buvo aktyvus Lietuvai atkuriant nepriklausomybę, dalyvavo Sąjūdžio veikloje, tačiau dalis literatūrologų ir istorikų nevienareikšmiai vertina jo vaidmenį ir kai kuriuos kūrinius sovietmečiu.

Jis 1957 ir 1969 metais yra pelnęs LSSR valstybinę premiją, 2001-aisiais – Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PATARIMAS

PATARIMAS portretas
Gal pries statant paminklus reikia Lietuvoje atidaryti KGB archyvus ,nes veliau gali tuos paminklus griauti.Ir greiciau A.Smetonai paminkla statyti.Nusipelneme gyventi geriau ir galvoti realiai ,o ne svaigti del kazkokiu tai mitiniu heroju palikima.Nes kaip sakoma zodziu is dainos neismesi.Be to jeigu pagal seimunus bus skelbiama ,kad Lietuvos komunistu partija buvo nusikalstama politine organizacija tai kaip tada,kas gali ka cia pasakyti.

Lietuvė

Lietuvė portretas
Duok Dieve , kad viskas kuo greičiau įvyktų . Lietuva sulauktų dvigubos šventės - mylimo Poeto įamžinimo ir Judas nusprogtų iš bejėgiško pykčio .Visi , dergiantys Poetą , kartu su putinaite barstykite galvas pelenais.

prasidės dabar pagalių kaišiojimas

prasidės dabar pagalių kaišiojimas portretas
Nes gi dar kegebistinė kuprota pamėklė numirs iš pavydo
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių