Pradedamas statyti naujas Vilniaus miesto klinikinės ligoninės blokas

  • Teksto dydis:

Penktadienį simboliniu kapsulės įkasimu pradėtas statyti naujas Vilniaus miesto klinikinės ligoninės blokas.

Kaip pranešė savivaldybė, pastačius modernų operacinių, reanimacijos ir hemodializės korpusą su dešimtimi operacinių, pacientų gydymui bus pasitelktos naujausios technologijos ir inovacijos, pagerės terapijos paslaugų prieinamumas.

Pasak savivaldybės, projektas leis pagerinti terapijos profilio paslaugų prieinamumą pacientams, o padidinus terapijos profilio lovų skaičių – spręsti aktualią valstybei slaugos lovų trūkumo problemą bei būti pasirengus teikti infekcinių ligų gydymo stacionarias paslaugas, esant galimiems naujiems ūmių užkrečiamųjų ligų protrūkiams.

„Koronaviruso pandemija prieš kelerius metus mums prikišamai parodė, kokia priklausoma visuomenė yra nuo deramai apginkluotos medicinos sistemos, – statybų pradžios šventėje sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius. – Vilniaus miesto klinikinė ligoninė tada buvo vienas svarbiausių gynybinių forpostų ir, tiesą sakant, tada čia metėme didžiules pajėgas, kad modernizuotume jos bazę tinkamam gydymui“.

I. Gelūno / BNS nuotr.

„Šiandien labai džiaugiuosi, kad atėjo laikas ne skubiems, o apskaičiuotiems ir suplanuotiems projektams. Kiekvienas suprantame, kad gydymo paslaugos, kurios bus teikiamos naujame korpuse, yra gyvybiškai būtinos tikrąja to žodžio prasme, ir čia nebeturi likti vakardienos“, – savivaldybės pranešime cituojamas meras.

Koronaviruso pandemija prieš kelerius metus mums prikišamai parodė, kokia priklausoma visuomenė yra nuo deramai apginkluotos medicinos sistemos.

Bendra projekto vertė siekia 20,6 mln. eurų.

Vilniaus taryba 2021 metų birželį pritarė projekto įgyvendinimui ir finansavimui iš savivaldybės biudžeto lėšų. Statyboms 2022–2024 metais planuojama skirti iki 8,5 mln. eurų.

Statybų projekte nurodoma, kad užbaigus naują korpusą bus optimizuotos teikiamos paslaugos, racionaliau panaudojama medicininė įranga, atskirti operacinėse judėjimo srautai, operacinės atitiks šiuolaikinius reikalavimus, pagerės chirurginių, reanimacijos ir hemodializės pacientų gydymo kokybė, darbuotojų darbo sąlygos, sumažės operacinių ir hospitalinių infekcijų atsiradimo galimybės.

Taip pat atsiras galimybė išplėsti operacijų asortimentą, padidinti atliekamų operacijų ir hemodializės procedūrų skaičių, hibridinėse operacinėse bus teikiama skubi pagalba, patyrus miokardo infarktą.

Simbolinės kapsulės įkasimo ceremonijoje dalyvavo R. Šimašius, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktorė Aušra Bilotienė Motiejūnienė bei įmonės „Jungtiniai Projektai“ direktorius Mindaugas Devėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šikašiaus eilinis šššš

Šikašiaus eilinis šššš portretas
Dvo kadencijas Šikašius žadėjo pastatyti korpusą. Zuokas buvo palikęs ir projektą. Šikašius nieko nedarė visus tuos metus, kainos išaugo 10 kartų. Dabar nutarė pasipiarinti ir pasipinigauti o galvos skausmą palikti kitam merui. Nu ir išgama.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių