R. Šimašius kartoja: gegužės 9-ąją į kapines vykti galima – lauks plakatai apie karą

Vilniaus meras Remigijus Šimašius kartoja, kad gegužės 9-ąją norintiems kapinėse paminėti sovietų pergalę prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare, tai nebus draudžiama.

Jis taip pat sako, kad atvykstančiuosius pasitiks plakatai su informacija apie Rusijos karą Ukrainoje ir Antrąjį pasaulinį karą, pastebint veiksmų analogijas.

„Tikrai nedarysime jokių kliūčių močiutėms su gvazdikais ar ne gvazdikais atvykti į kapines, nebus jokių uždarinėjimų ir panašiai. Bet, aišku, bus pateikta informacija prie kapinių apie tai, kad deja, tai, kas vyko Antrojo pasaulinio karo metais, deja, panašūs dalykai Ukrainoje vyksta ir dabar, kartais – dar ir gerokai blogesni“, – žurnalistams penktadienį sakė meras.

Tikrai nedarysime jokių kliūčių močiutėms su gvazdikais ar ne gvazdikais atvykti į kapines, nebus jokių uždarinėjimų ir panašiai.

Jis pakartojo, kad minėti Antrojo pasaulinio karo pabaigos visi kviečiami gegužės 8-ąją, t.y. datą, kai karo pabaigą žymi Vakarai, o gegužės 9-ąją jis ragino nuo vizitų susilaikyti ir neiti „nei sovietinių dalykų šlovinti, nei protestuoti prieš šlovinančius“.

„Tai būtų vandens pylimas ant malūno, kuris Lietuvai yra žalingas“, – pabrėžė jis.

Anot mero, atvykstančius į kapines pasitiks „paprasta, dalykiška, neįžeidžianti“ informacinė lentelė su istoriniu įvykių vertinimu.

„Galbūt ryškesnis reportažas bus prie įėjimo į Antakalnio kapines, apie Antrąjį pasaulinį karą ir dabar vykstantį karą, Rusijos agresija Ukrainoje. Čia jau bus su nuotraukomis ir labai aiškiu parodymu, kad, deja, vyksta panašūs dalykai“, – kalbėjo jis.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) įspėja, kad gegužės 9-ąją Lietuvoje galimos provokacijos ir smurtiniai incidentai.


Šiame straipsnyje: gegužės 9Pergalės dienaminėjimasRemigijus Šimašiuskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių