Šaltuoju sezonu kasdien Vilnelėje besimaudantys vilniečiai: tai nėra joks šarlatanizmas

  • Teksto dydis:

Kiekvienas rytą pradedame savaip: vieni nuo dušo, kiti nuo kavos puodelio. O štai grupelė vilniečių, pasivadinusi „Vilnelės pankais“, anksti ryte susitinka prie upės ar ežero ir, nepaisydami oro ar vandens temperatūros, neria maudytis, praneša LNK.

„Vanduo šaltas, bet toks ir turi būti, mes nesiekiam, kad jis būrų šiltas“, – sakė viena besimaudančioji Lina. Ji ir subūrė visą šią maudynių komandą.

Besimaudydami grupelė dainavo. Tai, anot jų, atpalaiduoja: „Tai padeda atsipalaiduoti ir nukreipti mintis nuo „labai bijau ir reikia išlipti“, – sakė Lina.

Ji patvirtino, kad maudytis tokiame šaltyje prireikia drąsos, tačiau ilgiau mirkstant vandenyje esą pasidaro šilčiau: „Dėl to, kad poros susitraukia. Kai poros susitraukia, kūnas pripranta. Kai kūnas pripranta, jau galima ir panerti, tai mes tą ir padarysime“.

Netrukus grupelė iš tikrųjų paniro po vandeniu.

Išnirę teigė jautęsi puikiai.

Tai – visiškai kitas jausmas, aš neturiu tiek visokių depresyvių minčių.

„Labai geras jausmas, dabar net ne šalta. Pačioje pradžioje įlipus būna toks stingdantis jausmas. Svarbiausia yra susitvarkyti su savo širdimi ir savo kvėpavimu. Jeigu susitvarkai, kūnas nurimsta ir po to jau pripranta. Manau, kad kūnas gali padaryti labai daug, mes kartais save apribojam“, – sakė vienas grupelės narys. Jis sakė, kad žada maudytis visą šaltąjį sezoną.

„Visada yra sunku ateiti. Nors aš jau maudausi antrą sezoną, bet visada yra nenoras ir dėl to yra labai gerai, kai mes vienas kitam parašome ir susirašome. Tada esi įsipareigojęs. Bet geriausias jausmas yra, kai išlipi. Tada yra kaip Palangoje. Mano patirtis, kad aš esu sveika ir man tas yra labai svarbu. Bet aš esu sveika ir emociškai. Tai – visiškai kitas jausmas, aš neturiu tiek visokių depresyvių minčių. Per karantiną buvo labai geras laikas, kada buvo galima susikaupti, ateiti čia ir patirti šiuos dalykus“, – sakė grupelę subūrusi Lina.

Ji davė patarimų ir kitiems, norintiems išdrįsti maudytis šaltuoju sezonu: „Mano rekomendacija yra grupė „Vilnelės Pankai“. Jie yra atviri, jie daro grupes naujokams. Yra tam tikra Wim Hofo technika. Tai nėra joks šarlatanizmas, kažkokia sekta, kur visi išprotėję. Tai – specialūs kvėpavimo pratimai, kuriuos reikia padaryti prieš, tada mes išaiškinam, kas vyksta su kūnu. Žmonės tikrai gauna visą informaciją ir metodiką. Kvėpavimo technika ir yra ta, su kuria susikuri tokį skydą aplink. Tai yra tam tikras imuninės sistemos sustiprinimas, tai susirgti yra lengviau, kai tu nestiprini imuninės sistemos“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vandenį ištirkit

Vandenį ištirkit portretas
Sveikuoliai fekalijose plaukioja. Fu... Siulyčiau pasivaikščioti upelių pakrantėm, kad suprast apie ką aš čia...

Gal ir ne šarlatanizmas , bet

Gal ir ne šarlatanizmas , bet  portretas
Pagal jų lindimo į spaudą ir televiziją kiekį , galima sulygint juos su sektantais ... Gi daugybė žmonių mėgsta įvairius dalykus ir niekas taip įkyriai dažnai apie tai nezvanija ....nebent LGBT dalyviai.... Maudotės ir maudykitės.

AŠ portretas
Giminaitis jaunystėje mėgo povandeninę žūklę. Tai sulaukus brandesnio amžiaus netveria sąnarių skausmu. Rudeni išvyksta į Egiptą .Nes jokie vaistai nepadeda. Nemanau, kad visiems toks maudymosi baigsis gerai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių