Santaros klinikoms – rimtas iššūkis: sutriko pacientų maitinimas

  • Teksto dydis:

Nuo birželio maitinimą savarankiškai ėmusios organizuoti Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos susidūrė su sutrikimais, antradienį pranešė ligoninė.

„Ilgą laiką klinikų pacientų maitinimu rūpinosi išoriniai tiekėjai ir dėl šios paslaugos kokybės ligoninė sulaukdavo pacientų bei jų artimųjų nusiskundimų. Galiausiai buvo priimtas sprendimas nuo 2023 metų birželio 1 dienos Santaros klinikų pacientus maitinti patiems  – tai rimtas ir daug iššūkių sukėlęs pokytis, kurio pagrindinis tikslas: kokybiška, saugi, pacientų poreikius atitinkanti paslauga“, – pranešė ligoninė.

Anot įstaigos, Santaros klinikos įrengė naują, modernią virtuvę, pasirūpino įranga bei indais, sutvarkė visus technologinius procesus.

„Deja, perėjimas prie savarankiško maitinimo kelia ir rimtų iššūkių. Didžiausias jų susijęs su darbuotojų paieška ir pritraukimu. Girdime mūsų pacientų bei jų artimųjų nusiskundimus dėl vėluojančio maitinimo, kuris susijęs būtent su darbuotojų stoka, ir nuoširdžiai atsiprašome jų už šiuos nepatogumus“, – informavo ligoninė.

Kaip skelbia Santaros klinikos, trūkstamų darbuotojų ieškoma visomis įmanomomis priemonėmis – tiek išorėje, tiek siūlant papildomai užsidirbti klinikų darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinau

Žinau  portretas
Vietinis virtuvės personalas maitinimo 800 pacientų....po pertvarkos turi maitinti 1500 ir už minimalią algą...tai pusę dirbančių tiesiog išėjo....tai žinoma, kad nespėja.... tiesiog fiziškai neįmanoma.....o jei žurnalistai dar pasigilintų koks kiekis virėjų gamina 1500 porcijų, tai klausimų nekiltų niekam... kodėl sutriko

matyt

matyt portretas
įrengt matyt be problemų, supirko pastatė, atkatus išsidalino - viskas ok, o už minimumą turbūt dirbančių nelabai eina rast?

Rici

Rici portretas
Dulky uz ausu ir i maitinimo bloka.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių