Santaros klinikose – per 200 COVID-19 užsikrėtusių darbuotojų, bet situacija dar stabili

Santaros klinikose yra per 200 COVID-19 užsikrėtusių medikų ir kitų darbuotojų, daugėja ir užimtų pacientų lovų, bet situacija kol kas išlieka stabili, teigia klinikų direktorius Feliksas Jankevičius.

Anot jo, jei sergamumas toliau augs, neatmetama prašyti pagalbos su personalu iš kitų įstaigų.

„Auga pakankamai sparčiai užsikrėtusių medikų, darbuotojų skaičius. Šiuo metu 212 darbuotojų užsikrėtę koronavirusu ir nedirba“, – penktadienį žurnalistams sakė klinikų vadovas.

„Tai nėra labai aukštas procentas, kol kas tai labai smarkiai nepaveikė Santaros klinikų veiklos. Bet jei augs toliau darbuotojų užsikrėtimas, negalinčių dirbti skaičius, tuomet turėsime pasitelkti ir pagalbinių darbuotojų iš kitų įstaigų“, – teigė jis.

Auga pakankamai sparčiai užsikrėtusių medikų, darbuotojų skaičius. Šiuo metu 212 darbuotojų užsikrėtę koronavirusu ir nedirba.

Pasak F. Jankevičiaus, sparčiai augant užsikrėtimų skaičiui, bendras hospitalizacijų skaičius Vilniaus regione išaugo nežymiai – Vilniaus regione yra apie 40 proc. laisvų lovų koronavirusu sergantiems pacientams, toks pat procentas laisvų lovų yra ir reanimacijos skyriuje.

„Santaros klinikose situacija šiek tiek blogesnė, šiandien užimta beveik 85 proc. aktyvaus gydymo lovų ir virš 70 proc. reanimacijos lovų“, – teigė jis.

Pasak jo, neramina ir tai, kad auga užsikrėtusių ir hospitalizuotų vaikų skaičius.

„Šiuo metu Santaros klinikose jau turime 17 vaikų, trijų iš jų būklė pakankamai sudėtinga, jie gydosi reanimacijos skyriuje“, – tvirtino F. Jankevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ups

ups portretas
juk visi pasiskiepijo, visi pasus turi, tai kaip cia dabar....

Kaip

Kaip portretas
Baisu,dar pišpasius atims,reiks su antivakseriu kava gerti,vienoj patalpoj būti,gal dar ir ketvirto skiepuko neduos,kur armonikaitė mūsų gelbėtoja.

o

o portretas
yra reali prielaida kad personala testais samoningai uzkrecia ir priedo uzkresti to marmalo nesiotojai taip pagal svab nebus kam gydyti greiciau ismirs populiacija======
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių