Santaros klinikose liko viena reanimacijos lova COVID-19 ligoniams: daugelis pacientų – neskiepyti

  • Teksto dydis:

Šiuo metu Santaros klinikose iš 41 aktyviam gydymui skirtos vietos užimta 34, iš devynių reanimacijos ir intensyviosios terapijos – aštuonios. Jau kyla poreikis didinti reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietų skaičių. „Nors esame numatę rezervą tokiems atvejams, tačiau turime įvertinti ir tai, kad anesteziologų ir reanimatologų skaičius nedidėja. Todėl vėl gali tekti riboti planinių paslaugų teikimą“, – sako Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų generalinis direktorius prof. Feliksas Jankevičius.

Atraminėse ligoninėse tai pat pildosi COVID-19 ligai gydyti skirtos vietos.  Pagrindinėje atraminėje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje iš 60 aktyvaus gydymo vietų užpildytos 47, iš 6 reanimacijai ir intensyviajai terapijai skirtų – 3, Alytaus S. Kudirkos ligoninėje iš 20 aktyvaus gydymo vietų užpildytos 17, iš 4 reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietų – 3, Ukmergės ligoninėje iš 10 aktyvaus gydymo vietų jau užimtos 9.

Kaip praneša Santaros klinikos, mažėjant vietų atraminėse ligoninėse, COVID-19 ligonius pradės priimti Elektrėnų ligoninė: ten įrengta 40 aktyvaus gydymo ir 5 – reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietos. 

„Palyginti su praėjusių metų tokiu pačiu laikotarpiu, šios dienos situacija yra daug stabilesnė, nors gali pasikeisti labai greitai, – teigia Santaros klinikų vadovas.

Praktiškai visi pacientai, šiuo metu gydomi nuo COVID-19, yra neskiepyti, išskyrus kelias išimtis, kai pacientas užsikrėtė ir susirgo dar negavęs viso vakcinacijos kurso.

Santaros klinikos, keičiantis veido apsaugos priemonių dėvėjimo tvarkai visuomenėje, įspėja, kad šioje gydymo įstaigoje, laikantis epidemiologinės saugos, tebegalioja ankstesnė tvarka – visiems darbuotojams, pacientams, juos lydintiems asmenims ir lankytojams (taip pat ir turintiems galimybių pasą) privalu dėvėti nosį bei burną dengiančias asmens apsaugos priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pups

pups portretas
Manote jog nėra aišku kas serga ? atsakau: ogi paskiepyti :(

pensininkė

pensininkė portretas
nustokite gąsdinti dabar užsikrečia po kelis šimtus o žiemą užsikrėsdavo po kelis tūkstančius ir buvo vietų kur gydyti

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Ne, melagiai dabar labiausiai mėgsta "iš tikrųjų", "tikrai", "iš tiesų" ir pan. Labai lengva atpažinti, kada meluoja.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių