Savivaldybė policijos nurodymo panaikinti vaivorykštės spalvų perėją neįvykdė: ginčą spręs teismas

  • Teksto dydis:

Vasarą Vilniuje, Pylimo gatvėje, aistras kėlusi perėja – ir vėl visuomenės akiratyje. Vaivorykštės spalvomis nudažyta perėja tąkart buvo nupurkšta juodais dažais. Vilniaus miesto savivaldybė iš policijos gavo prašymą perėją nudažyti įprastomis spalvomis, tačiau to padaryti nesutiko.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalo žurnalistams patvirtino, kad šiuo metu dėl minėtos perėjos vyksta teisminis procesas.

„Dėl juodai nudažytos įvairiaspalvės perėjos buvo administracine tvarka patraukti du asmenys, jiems surašyti protokolai. O dėl pačios įvairiaspalvės perėjos policija kreipėsi į savivaldybę, kad ji būtų panaikinta. Savivaldybei nesutikus to padaryti, buvo kreiptasi į teismą ir dabar vyksta teisminis procesas, kuriame galutinis sprendimas dar nėra priimtas“, – situaciją komentavo policijos atstovė.

„Šiuo atveju šitą ginčą tarp dviejų institucijų spręs teismas“, – pridūrė J. Samorokovskaja.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialisto Pauliaus Vaitekėno, byloje policija per teismą bando įpareigoti savivaldybę priimti sprendimą pašalinti vaivorykštės nudažymą.

„Policija buvo kreipusis į savivaldybę teigdama, kad nudažymas vaivorykštės spalvomis turėtų būti pašalintas, kadangi, policijos nuomone, toje vietoje yra eismo reguliavimo priemonė (perėja) ir turi būti standartinės spalvos. Savivaldybė atsakė policijai, kad nemano, kad spalvotas elementas turėtų būti pašalinamas, nes tai atspindi Vilniaus kaip tolerantiško miesto poziciją, niekam netrukdo ir nekelia pavojaus, taip pat argumentuotai buvo pagrįsta, kodėl ši meninė instaliacija nelaikytina eismo reguliavimo priemone. Policijos tokia savivaldybės pozicija netenkino, todėl ji kreipėsi į teismą. Teismas kol kas bylos nepradėjo nagrinėti“, – situaciją komentavo savivaldybės atstovas.

Primename, kad jau išgarsėjusi perėja vaivorykštės spalvomis pirmą kartą išdažyta 2018-aisiais. Savivaldybė su Gėjų lyga vykdė projektą ir gavo specialų leidimą.  Perėja atsirado minint Tarptautinę dieną prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją. Prieš trejus metus vaivorykštė ant perėjos užpiešta Gėjų lygos pinigais. Perėja LGBT bendruomenei buvo svarbi, nes jungė sostinės LGBT centrą su džiazo klubu skverelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bėda ne bėda

Bėda ne bėda portretas
teks nustatyti naują pėsčiųjų perėjos ženklinimo tvarką,- pakeisti dabartinį teisinį reguliavimą, įteisinti spalvinį perėjų ženklinimą visoje Lietuvoje,- tiek ir bėdos... Kam be reikalo teismus apkrauti niekais?...

Anonimas

Anonimas portretas
kaip gali kazkokie issisokeliai dazyt nebaudziami Ka tie spalvuoti ka nebaudziami Eilinis vilnietis kaip nors butu nudazes tai jau butu mentu priemijuotas bauda.

geda

geda portretas
tai juk meras vienas is spalvotu partijos lyderiu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių