Seimo lankytojų centre – paroda, skirta Konstitucijos 30-mečiui

Seimo lankytojų centre eksponuojama paroda „Kelias į Lietuvos Respublikos Konstituciją: Lietuvos Respublikos Konstitucijai – 30“.

2022 metais Lietuvos Respublika švenčia dvi svarbias valstybingumo sukaktis – pirmosios demokratinės Lietuvos Valstybės Konstitucijos 100-metį ir šiuo metu veikiančios Lietuvos Respublikos Konstitucijos 30-metį. Minėdamas šias sukaktis Seimas 2022-uosius paskelbė Lietuvos Valstybės Konstitucijos metais.

„Išskirtinis 1992 m. Konstitucijos bruožas yra jos priėmimo būdas – referendumas. 1920–1940 metų tris nuolatines Lietuvos Respublikos Konstitucijas priėmė Lietuvos Respublikos Seimas arba Lietuvos Respublikos Prezidentas. Dabartinė Konstitucija buvo priimta referendumu, balsuojant Lietuvos Respublikos piliečiams. Konstitucijos projektą prieš tai patvirtino Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas. Tai vienintelė Lietuvos Konstitucija, priimta referendumu. Beveik 81 proc. į referendumą atėjusių Lietuvos piliečių balsavo už Lietuvos Respublikos Konstituciją. Iš viso „taip“ pasakė beveik 1,5 mln. rinkėjų. Balsuodami už Konstitucijos priėmimą, Lietuvos piliečiai tapo simboliniais jos rengėjais“, – pažymi parodos kūrėjai.

Seimo kanceliarijos Parlamentarizmo istorinės atminties skyriaus parengtą parodą Seimo lankytojų centre apžiūrėti galima iki rugsėjo 1 d. pirmadienį–ketvirtadienį 9–17 val., penktadienį 9–15.45 val., rugpjūčio 6 d., šeštadienį, 11–15 val. Įėjimas laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
30 metų savivalės, degradavusiųjų ir parazituojančiųjų dykaduonių gastrolierių ir išsigimusių visokeriopai jurisdikcijos atstovų siautėjimo, grobstymo, korupcijos ir įklimpimo su visais vaikais anūkais proanūkiais ir namų tarnautojomis bei berniukais čiulpinukais į visišką dugną...apgailėtina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių