Šeštadienį Šaltibarščių festivalis Vilnių nudažys rožine spalva

Jau šį šeštadienį (birželio 10 d.) Vilnius nusidažys rožine šaltibarščių spalva – mieste vyks pirmasis „Pink Soup Fest“ (liet. „Rožinės sriubos festivalis“).

Apie 100 partnerių siūlys išskirtines, su šaltibarščiais susijusias veiklas ir pramogas. Renginio pagrindinėje erdvėje, įsikūrusioje Bastėjos kalno papėdėje, veiks čiuožykla į didžiausią dirbtinį šaltibarščių dubenį, gros populiariausi Lietuvos didžėjai. Festivalį nuspalvins ir unikalūs partnerių siūlomi desertai, savyje supinsiantys rožinės spalvos bei šaltibarščių skonius.

Vilniuje vyksiantis šaltibarščių festivalis – puiki proga prisiminti ir naujai pažvelgti į miesto gastronominį paveldą. Šventė padės ne tik suvokti tradicinės lietuviškos sriubos kultūrą, bet ir įvairiausiomis veiklomis suteiks jai naujų spalvų. Tikimasi, kad tai taps kasmete tradicija.

Festivalis vyks visame Vilniuje, o centrinė vieta –  šalia Tymo turgaus. Visą festivalio programą galima rasti www.govilnius.lt.

Šaltibarščių festivalio metu bus eismo ribojimų ir viešojo transporto maršrutų pakeitimų

Nuo birželio 9 d. 19 val. iki birželio 10 d. 23 val. bus draudžiama statyti automobilius O. Šimaitės gatvėje, stovėjimo aikštelėse prie O. Šimaitės ir Maironio g. bei Aukštaičių gatvės atkarpoje nuo Maironio iki Paupio g.

Renginio dieną (birželio 10 d.) nuo 7 iki 23 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas Maironio gatvės atkarpoje nuo Subačiaus iki Užupio g. ir Aukštaičių g. atkarpoje nuo Maironio iki Paupio g.

Šaltibarščių festivalio metu nuo 10 iki 23 val. laikinai keisis 10, 33 ir 89 autobusų maršrutų trasos ir eismo tvarkaraščiai. Su laikinomis trasomis galima susipažinti čia: https://arcg.is/OfHOS, o su atnaujintais tvarkaraščiais www.stops.lt ir www.judu.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal baikit su tai nelietuviškais užršais, vilenski?

apta

apta portretas
Ei cia Lietuva ar kas .Uzrasai anglu kalba ir net tinklalapio pavadinimas angliskai.kodel ne lenkiskai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių