Siekdamas išnaudoti vakcinas, Vilnius vėl leido 35-erių ir vyresniems registruotis skiepui

Šeštadienį Vilniuje atsiradus daugiau kaip tūkstančiui „AstraZeneca“ vakcinos dozių, sostinėje skiepams nuo COVID-19 vėl leista registruotis 35-erių ir vyresniems žmonėms.

Kaip feisbuke paskelbė Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas, registracija jaunesnei amžiaus grupei vėl atidaryta siekiant išnaudoti visas vakcinos atsargas.

Savivaldybė galimybę registruotis 35-erių ir vyresniems buvo sudariusi penktadienį, tačiau tuomet visos vakcinos buvo rezervuotos.

11 valandą Vilniuje tebebuvo likę kiek mažiau nei tūkstantis vietų registruotis „AstraZeneca“ skiepui.

Šia vakcina 35-erių ir vyresni gyventojai skiepijami tik iki pirmadienio. Tuomet savivaldybė laukia 23 tūkst. „Pfizer-BioNTech“ vakcinų, iš jų apie pusę jų bus skirta 45-erių ir vyresnių pirmajam skiepui, apie pusę – paskiepytųjų revakcinacijai.

Vilnius apie atveriamą vakcinaciją vis jaunesnėms grupėms skelbia jau keletą savaičių iš eilės, kai papildomai gavo didelį kiekį kitoms savivaldybėms skirtų vakcinų. Sveikatos apsaugos ministerija tvirtino, kad tai padaryta dėl prastėjančios epidemiologinės situacijos sostinėje.

Pirmadienį visoje Lietuvoje ruošiamasi pereiti prie 55-erių ir vyresnių gyventojų amžiaus grupės. Tai daroma siekiant suvienodinti vakcinavimo tempus, kurie skirtingose savivaldybėse šiuo metu skiriasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių