Traumatologai dirba be atokvėpio: nelaimėlių – šimtai, prireikė skubių operacijų

  • Teksto dydis:

Sostinės traumatologai antradienio ir trečiadienio parą vadina rekordine. Lijundra ir šaltis, o dėl jo susidaręs plikledis kone paralyžiavo pėsčiųjų eismą. Susižalojusieji skaičiuojami triženkliais skaičiais – per naktį atlikta apie keliasdešimt skubių operacijų.

„Griuvau ir koją susilaužiau – atviras lūžis“, – trečiadienį sakė LNK kalbintas nelaimėlis. 

Ledu aptraukti šaligatviai parklupdė tiek žmonių, kad traumatologai dirbo per naktį be atokvėpio. Prireikė skubių operacijų.

„Dalį pacientų, kurie patyrė atvirus sužalojimus, didžiules plėštines žaizdas, sunkias galvos smegenų traumas, prireikė operuoti nedelsiant“, – teigė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Skubios pagalbos skyriaus vedėjas Paulius Uksas.

Vien per naktį iš antradienio į trečiadienį į medikus kreipėsi per pusę šimto nelaimėlių, o iki vidurdienio traumų – dar keliasdešimt. 

„Atsistojau ant šaligatvio ir pėda į šoną slydo. Kažkoks trakštelėjimas girdėjosi, bet nežinau, gal tik pasitempiau“, – pasakojo kitas vyras, griuvęs, kai naudojosi mobiliuoju telefonu. Jis tikisi, kad per šventes nereikės sėdėti sugipsuotam.

Medikai pastarosiomis paromis sužeistuosius skaičiuoja triženkliais skaičiais. 

„Rekordinė naktis ir rekordinė diena. Praktiškai nuo pirmadienio turime padidėjusį nukentėjusiųjų skaičių. Vakar turėjome virš 150 pacientų, iš kurių beveik 20 teko guldyti dėl sunkių lūžių, kai negalima atidėti operacinio gydymo“, – teigė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Skubios pagalbos skyriaus vedėjas.

Kai kurie į ligoninę atvežti greitosios medicinos pagalbos automobiliu tiesiai nuo ledu aptrauktų grindinių ir laiptų.

„Dalis kvietimų buvo iš namų, dalis iš gatvės. Amžius skirtingas – nuo jaunų žmonių iki vyresnio amžiaus“, – sakė Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Zdislavas Skvarciany.

Ar traumų buvo galima išvengti, sunku pasakyti. Tačiau, anot Vilniaus miesto savivaldybės atstovo, situacija buvo tokia, jog vargu, ar buvo ką galima ir bepadaryti. 

Jis teigė, kad darbas buvo bergždžias.

Daugiau – vaizdo įraše:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

šulcas

šulcas portretas
tai pensininkei įdomu kur tu gyvenai ar šizofrenija pas tave jau atsirado ,jeigu taip rašai,aš kiek prisimenu tai jau 3 4 valan.ryto kiemsargiai valydavo gatves ir šaligatvius,nes dirbau pats tokiu laiku,tai kad nevaryk apie tuos laikus kad gatvės buvo nevalytos ,o dabar tai tikrai nevalytos,o tik pinigai už valymą surenkami

Ona

Ona portretas
Na šiaip tai tegul daugiau barsto .o lūžta ir jauni ir pensininkai.

Pensininkės nuomonė.

Pensininkės nuomonė. portretas
Manau ,kad žmonės išlepo ir eiti nebemoka. Niekas sovietmečių ir tu gatvių ir šalygatvių taip neprižiūrėjo .Ir sniego bei plikledžio buvo per akis.Ir vaikas glėbyje skubėjai į autobusą , bet skubėjai atsargiai ,o ne atsipalaidavęs kaip pliaže. O pensininkams nedirbantiems nėra ko šliaužioti kai taip slydu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių