Trys KAM pavaldžios institucijos kelsis į Vilniuje statomą „Cloud Offices“ biurų pastatą

  • Teksto dydis:

Trys Krašto apsaugos ministerijai (KAM) pavaldžios institucijos kelsis į sostinės Šnipiškių rajone statomą biurų pastatą „Cloud Offices“.

Kaip nurodoma penktadienį išplatintame pranešime, dėl maždaug 4,3 tūkst. kv. m. ploto nuomos sutartis pasirašyta su bendrove „Olfin“. Ji sudaryta penkeriems metams su galimybe pratęsti dar tokiam pačiam laikotarpiui.

KAM nenurodo, kiek kainuos patalpų nuoma. Ji BNS informavo, kad šią informaciją patikslins kitą savaitę.

Gynybos resursų agentūra, Infrastruktūros valdymo agentūra bei Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas į naujas patalpas turėtų įsikelti iki 2022-ųjų liepos.

Joms bus skirtos visos patalpos 2–9 aukštuose, čia turėtų dirbti apie 300 žmonių.

Patalpos Šv. Ignoto, Mindaugo ir L. Sapiegos gatvėse, kur anksčiau veikė šios institucijos, bus remontuojamos ir toliau naudojamos krašto apsaugos sistemos reikmėms.

„Dabartinės institucijų patalpos yra senos statybos pastatuose, kuriuose reikia atlikti išorės ir vidaus remontą, atnaujinti inžinerines sistemas, ergonomiškiau išdėstyti darbo vietas. Kasmet skaičiuojame vis didesnius senų patalpų išlaikymo kaštus“, – ministerijos pranešime cituojamas viceministras Vilius Semeška.

„Toks sprendimas priimtas ir dėl darbo vietų stygiaus, kurio artimiausiu metu nebūtų įmanoma išspręsti kitaip, o tik nuomojantis patalpas“, – pridūrė jis, tačiau konkretesnių duomenų neįvardijo.

Pavyzdžiui, Infrastruktūros valdymo agentūra, viceministro teigimu, glaudėsi Lietuvos kariuomenės poreikiams reikalingose patalpose, tad, atlikus tvarkymo darbus, jos bus grąžintos kariuomenei.

Pasak jo, persikėlimas į naujas patalpas ne tik padės sutaupyti valstybės lėšų, bet ir efektyviau vykdyti funkcijas, suteiks geresnę ir labiau motyvuojančią aplinką darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
Kokia mūsų šalis panaši i Meksiką , oligarchija tiesiog klesti. Nieko nuostabaus kad paskutiniu metu Vilniaus nekilnojamo turto oligarchai labai dažnai reiškiasi žiniasklaidoje su labai pozityviu atsiliepimu apie siu dienu valdančiųjų veiksmus. Vyriausybe tiesiog angelas jų kalbose. Va ir pirmas vaisius atėjo nuomos pavidalu, ir žinoma ne paskutinis. O juk nuoma abiem pusėm tik i gera. Vienai pusei greitesnis investicijų atsiperkamumas i nekilnojamą turtą, kitai pusei gera nuomone apie juos, va taip ranka ranką ir plauna. Ir investicijų atsiperkamumas ir pozityvios nuomones formavimas ir viskas iš valstybės tai yra mūsų visu pinigu. Nuomos schema pas mus labai populiari. Ar tai butu duju baidare ar tai patalpų nuoma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių