Vilniečiai – pikti: žolė nešienaujama ne tik mieste, bet ir gyvūnų kapinėse

  • Teksto dydis:

Vilniečiai piktinasi, kad žolė nešienaujama ne tik mieste, bet ir gyvūnų kapinėse. Savivaldybė teisinasi, kad nešienaujama tik už kapinių tvoros. Čia esą ne jų, o dujotiekininkų valdos. Šie šienauti nežada, tik medžius šalins, jei tokių priaugs, praneša LNK.

Vilniaus gyvūnų kapinės apšienautos, nušienauta ir pora metrų nuo tvoros. Tačiau greta esantys kapeliai skendi žolėse.

Kad gyvūnų kapai skęsta žolėse, piktina vilniečius: „Liūdna, gaila, kad neprižiūri. Arba patys žmonės galėtų prižiūrėti, arba savivaldybė“, „Palinkėčiau savivaldybei taip netingėti, kaip iki šiol“.

Vilniaus savivaldybė teisinasi, kad šienaujama kapinių teritorija, o kas už jos – dujotiekininkų valdos.

„Šienauti ten nepriklauso. Yra legalios oficialios gyvūnėlių kapinės Panerių seniūnijos teritorijoje, Pirklių g. 50, jos aptvertos, tvarkomos, šienaujamos“, – teigė Vilniaus savivaldybės atstovė Evilin Lubienė.

Anot savivaldybės, legalios gyvūnų kapinės aptvertos, o kas už tvoros – sulaidota nelegaliai. Vis dėlto tvora atsirado vėliau nei dauguma šių dabar žolėse paskendusių kapelių. Paskyrus žemę gyvūnų kapinėms, aiškių ribų nebuvo ir žmonės laidojo, kur patiko. Dujotiekininkai ne vienus metus ragino savivaldybę nurodyti kapinių ribas ir neleisti žmonėms kasti duobių virš dujotiekio, nes tai pavojinga. Galiausiai išdyko tvora, o už jos atsidūrusių kapų savininkams buvo siūlyta augintinius persilaidoti. Tačiau tai padarė ne visi. Dabar žmonės kritikuoja, kad savivaldybė nešienauja aplink kapus, likusius kitapus tvoros.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Dujininkai sako, kad šienauti virš dujotiekio jiems nepriklauso. Tik šalinti medžius, jei šie pradėtų augti. Yra sakančių, kad tokiu atveju kapais turėtų pasirūpinti čia gyvūnus palaidoję šeimininkai.

„Jei stato paminklus augintiniams, vadinasi, gedi, jiems liūdna. Gali ir susitvarkyti“, – svarstė moteris.

Kai kurie savo augintinių kapus jau seniai apsiravėję, tik ar saugu tokius darbus atlikti virš dujotiekio?

Anot dujininkų, šienauti, o ne kasti, nedraudžiama. Kapines šienaujančios bendrovės atstovas sako, kas apšienaus, tik komandą duokite. Kol kas savivaldybė to daryti neketina. Jei dabar žmonės sugalvotų ant dujotiekio sulaidotus augintinių palaikus persilaidoti, turėtų kviestis dujotiekininkus. Be jų priežiūros kasti čia draudžiama.

Dar pernai iki lapkričio žmonės turėjo išskelti savo augintinių kapus iš nelegalių kapinių Karoliniškėse prie Televizijos bokšto. Tačiau ir čia tebėra daugybė kapaviečių. Vienos – apleistos, o kitos, atrodo, lankomos ir tvarkomos. Nors užrašas skelbia, kad nelegalios kapinės bus likviduotos, jos tebėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Va senais laikais tą savo draugą pakasdavom po obelia ir jam buvo gerai ir šeimininkui ...

Onė

Onė portretas
Na, ne tik mieste bet ir gyv.kapinėse,??????

keista

keista portretas
turi mera daržininkas sodininka krumu genėtoja tik dalgininko nėra
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių