Vilniuje rengiamas aukcionas paremti politinius kalinius ir jų šeimas Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Lietuvos dailininkų sąjungos galerijoje, ketvirtadienį vyks meno darbų aukcionas „Už jūsų ir mūsų laisvę!“, skirtas paremti politinius kalinius ir jų šeimas Baltarusijoje.

Aukcionui Lietuvos menininkai pateikė 70 darbų.

Aukcione galima dalyvauti ir darbus įsigyti nuotoliniu būdu arba gyvai.

„Kolekcionieriai ir meno mylėtojai galės rinktis iš plataus spektro žinomų menininkų darbų. Šūkis „Už jūsų ir mūsų laisvę!“ įpareigoja padėti tiems, kam ta pagalba šiandien labai reikalinga“, – sakė vienos aukciono iniciatorių – Lietuvos dailininkų sąjungos – pirmininkė Eglė Ganda Bogdanienė.

Šūkis „Už jūsų ir mūsų laisvę!“ įpareigoja padėti tiems, kam ta pagalba šiandien labai reikalinga.

Pernai rugpjūčio 9-ąją paskelbus, kad prezidento rinkimus vėl laimėjo nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, šalyje kilo masiniai protestai.

Opozicija ir Vakarų šalys šių rinkimų nepripažino laisvais ir teisingais, o jų rezultatais vadina suklastotais.

Baltarusijos valdžia į opozicijos demonstracijas sureagavo itin griežtomis priemonėmis: milicija sulaikė per 35 tūkst. žmonių, tūkstančiai protestuotojų teigė patyrę jėgos struktūrų pareigūnų smurtą. Svarbiausi opozicijos veikėjai buvo įkalinti arba priversti palikti šalį, nepriklausomų žiniasklaidos priemonių redakcijos apieškotos, o jų žurnalistai – suimti.

Praėjus daugiau kaip metams po neskaidrių prezidento rinkimų ir jėga nuslopintų protestų daugiau kaip 880 asmenų tebėra įkalinti Baltarusijos režimo kalėjimuose ir kolonijose.

Dailininkų sąjungos pranešime pabrėžiama, kad suimti baltarusiai kalinami ypač sunkiomis sąlygomis, siekiant palaužti jų ryžtą ir valią priešintis ir taip įbauginant kitus. Jie netenka darbo ir pajamų, kartu su šeimomis patiria įvairiapusius persekiojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Už ką remti , nieko nevyksta toje Baltarusijoje. Visi patenkinti despotu

Faktas

Faktas portretas
Su tuo lindimu šiknon svetimiems gėda prieš visą pasaulį. Savus smaugia,o svetimiems pasiruošę be muilo sulyst

Cianidas

Cianidas portretas
Ar jau tapina Tapinas su lagaminėliu,nešinas pinigais?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių