VRM Kultūros ir sporto rūmai metams perduodami Vilniaus savivaldybei

  • Teksto dydis:

Ministrų kabineto sprendimu Kultūros ir sporto rūmai Žirmūnuose kiek ilgiau nei metams perduodami Vilniaus miesto savivaldybei.

Tolesnis pastato likimas priklausys nuo šiuo metu ten atliekamų archeologinių tyrimų rezultatų, teigia Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Sovietmečiu statytų rūmų patalpas VRM panaudos pagrindais laikinai perduos sostinės savivaldybės viešajai įstaigai „Active Vilnius“.

Ji iki kitų metų liepos užtikrins ikimokyklinio ugdymo, vaikų ir suaugusiųjų neformaliojo švietimo, vaikų ir jaunimo užimtumo paslaugas.

Iki tol Kultūros ir sporto rūmuose bus vykdomi Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro inicijuoti archeologiniai tyrimai.

Greta Kultūros ir sporto rūmų yra Tuskulėnų rimties parkas, kur Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, aptiktos masinės sovietinių represinių struktūrų NKGB (MGB) vidaus kalėjime nužudytų asmenų kapavietės.

VRM pranešė, kad atlikusi nebūdingų funkcijų peržiūrą, nustatė, jog Kultūros, pramogų ir sporto rūmai iš visų vidaus reikalų srities įstaigų teikia mažiausiai paslaugų vidaus reikalų sistemai – 2021 metais nesudaryta nė viena sutartis sporto paslaugų ir kultūros srityse.

„Įstaigos teikiamos sporto, kultūros, edukacinės paslaugos orientuotos tenkinti plačiosios visuomenės, bet ne vidaus reikalų sistemos pareigūnų ir darbuotojų poreikius, tad pernai viešoji įstaiga likviduota“, – teigiama VRM pranešime.

Valstybei nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį turtą – dalį Kultūros ir sporto rūmų, esančių Vilniuje, Žirmūnų gatvėje – iki šiol valdė Turto valdymo ir ūkio departamentas prie VRM.

Ministerijos teigimu, sprendimas laikinai perduoti turtą savivaldybės viešajai įstaigai priimtas siekiant užtikrinti viešųjų paslaugų tęstinumą.

„Active Vilnius“, kurios vienintelis dalyvis ir savininkas yra Vilniaus miesto savivaldybė, yra ne pelno siekiantis juridinis asmuo, kuris teikia sporto veiklos, sporto renginių, aktyvaus poilsio organizavimo, sporto įrenginių eksploatavimo ir kitas įstaigos įstatuose nurodytas paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rado žydų kapus

Rado žydų kapus portretas
Či aišku :)))

Anonimas

Anonimas portretas
Per metus nustekens, o paskui "prichvatizuos" už 1 euriuką...

NIEKŠIŠKAI GRIAUNAMAS SPORTAS

NIEKŠIŠKAI GRIAUNAMAS SPORTAS portretas
Prieš tai panaikino sporto departamentą ir atidavė derą pastatą turto fondui. Tas žino kaip jį realizuoti....Šiandien Šimašius perima dar vieną sporto bazę savo žinion...Negi jo nepasodins? Tai didžiausias Vilniaus ir Lietuvos kenkėjas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių