Žmonės apie nukeltą P. Cvirkos paminklą: tegul guli sąvartyne, jis mums nereikalingas

  • Teksto dydis:

Vilniuje penktadienį griuvo dar vienas prieštaringai vertinamas Petro Cvirkos paminklas.

Po vidurdienio, stebint keliems šimtams žmonių, postamentas jau liko tuščias, o 62 metus išstovėjęs paminklas laikinai išvežtas į „Grindos“ saugojimo aikštelę, informuoja LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Ši skulptūra daugeliui vilniečių pažįstama nuo pat vaikystės.

Kalbant apie laiką, kada turėjo būti nukelta ši skulptūra, žmonės diskutuoja skirtingai: vieni mano, kad jau seniai ši rašytojo skulptūra turėjo būti nukelta, kiti sako, kad dar galėjo pastovėti. Vilniaus savivaldybė buvo davusi pažadą, kad P. Cvirkos skulptūros nukėlimo darbai turėtų būti užbaigti iki šių metų pabaigos.

Skvere gausiai susirinkę žmonės turėjo savo nuomonę apie nukeliamą P. Cvirkos paminklą.

„Vežk į savo kiemą ir pasistatyk, jei tau reikia“, – emocijų neslėpė viena moteris. „Tegu eina į sąvartyną, dabar jis mums nereikalingas“, – piktokai kalbėjo kita vyresnio amžiaus vilnietė.

„Šis paminklas buvo pastatytas, todėl kad būtų pažeminti, kad Lietuvos laisvės kovotojai matytų, kad stovi nugalėtojas okupantų, kolaborantas, ir kad Lietuva nedrįstų pakelti akių, tokie balvonai buvo pastatyti ir ant Žaliojo tilto, siekiant sužlugdyti laisvės kovotojus, parodyti, kad Lietuva pralaimėjo“, – žurnalistams savo nuomonę dėstė su plakatu prie nukeliamo paminklo stovėjęs vyras.

Vilnietis Donatas savo akimis matė, kaip P. Cvirkos paminklas atsidūrė šiame skvere. „Tada mes buvome studentai, ir studentų aktyvas mus čia pakvietė ir čia mūsų buvo didelis būrys. Tąkart jokių emocijų nebuvo, visi sutiko labai palankiai“, – praeities įvykius prisiminė vilnietis.

Plačiau apie nukeltą P. Cvirkos paminklą – žinių reportaže:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nugriovė, nes

nugriovė, nes portretas
reikia padaryti vietos papuniui

tai

tai portretas
Žmonių neklaũsė. Tik tuos, kurie nori užmiršti ir sunaikinti savo pačių slėptiną praeitį, o tu pačiu išplauti Lietuvos istoriją

Šekspyras

Šekspyras portretas
Skirkime "žmones" nuo "minios". Minia visada yra kvailumo simbolis.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių