A. Zuokas: rinkimus ne pralaimėjau, o nelaimėjau

Sostinės mero rinkimuose antroje vietoje likęs „Laisvė ir teisingumas“ vienas lyderių Artūras Zuokas sako, kad rinkimuose ne pralaimėjo, o nelaimėjo ir ketina koncentruotis į Seimo bei Europos Parlamento rinkimus.

„Ne pralaimėjęs, o nelaimėjęs“, – pirmadienį spaudos konferencijoje žurnalistams sakė A. Zuokas.

„Tikrai džiaugiuosi ir nori padėkoti Vilniaus žmonėms už stiprų pasitikėjimą, vis dėlto 105 tūkst. balsų – didžiausias rezultatas Vilniaus mieste, o kad vilniečiai pasirinko kitą kandidatą, čia yra rinkimų ir demokratijos rezultatas. Linkiu Valdui Benkunskui atnešti bent dalį tų pokyčių kurių miestui reikia“, – kalbėjo politikas.

Jis pabrėžė rinkimus partijai vertinantis kaip sėkmingus, jai surinkus daugiau ne 5 proc. balsų visoje Lietuvoje bei gavus pasitikėjimą apie 20 savivaldybių tarybų. Anot A. Zuoko, toliau ketinama koncentruotis ir į Seimo bei Europos Parlamento rinkimus.

„Kas svarbu politinei partijai, barjeras leidžia turėti finansinę paramą, tai gera paraiška artėjantiems Seimo, Europos Parlamento rinkimams. Būdamas vienas iš lyderių dalyvausiu vienuose ar kituose rinkimuose“, – teigė A. Zuokas.

Jis taip pat sakė, kad nesitiki kvietimo dalyvauti valdančiojoje koalicijoje Vilniuje, nes „aritmetika ir tarybos sudėtis leidžia konservatoriams suformuoti valdančiąją daugumą su Laisvės partija“ ir galbūt socialdemokratais.

„Laisvės ir teisingumo“ atstovas A. Zuokas sekmadienį vykusiuose rinkimuose pelnė 46,66 proc. rinkėjų balsų, o mero postą sostinėje laimėjęs konservatorius Valdas Benkunskas – 52,05 proc. 


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
savo partija reikejo pavadinti kitaip,nes kas gali paneigti ,kad rinkejai galimai sumaise su nuskambejusia partija,kuri netycia pakliuvusi i seima

Šunuolis žydpera binkunskis

Šunuolis žydpera binkunskis portretas
Galės durbti ant 5 etatų kaip ir možka operos solistė!

che

che portretas
niekas nenori mokėti 10proc???
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių