Akcija „Lašiša“: per reidą sučiupti du pažeidėjai

Sekmadienį Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus valdybos, Miškų kontrolės departamento pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkosaugos inspektoriais tikrino žvejus mėgėjus Vilniaus ir Švenčionių regiono lašišinėse upėse. Per reidą buvo patikrinti 54 žvejai ir septyni automobiliai.

„Svarbu nepamiršti, kad draudimas žvejoti lašišas ir šlakius šių rūšių žuvims svarbiose upėse jau prasidėjęs ir galios iki gruodžio 31 d. Todėl atkreipiame dėmesį, kad besiruošiančių žvejybai žvejų šiuose upių ruožuose neturėtų būti“, – sako Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Lašišų ir šlakių nerštui prasidėjus buvo pasitektos tikrai gausios aplinkosaugininkų pajėgos. Šįkart jungtiniame reide dalyvavo 10 pareigūnų iš Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos, Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos ir Vilnių miškų kontrolės skyriaus.

Taip pat per akciją „Lašiša“ naudota ir speciali technika – dronai, termovizoriai ir kt.

Per reidą aplinkosaugininkai tikrinę vietoves prie Neries, Žeimenos, Vilnelės upių ir jų intakų nustatė du pažeidimus. Vienas iš jų buvo dėl neteisėtai laikomų tinklinių nemėgėjų žvejybos įrankių. Už draudžiamų žvejybos įrankių laikymą asmeniui gresia iki 200 eurų bauda.

Aplinkosaugininkai primena, kad už neteisėtai sugautą lašišą arba šlakį taikomas 970 Eur žalos apskaičiavimo bazinis įkainis. Padarytos žalos gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose atlyginimo dydis skaičiuojamas taikant trigubą padarytos žalos žuvims apskaičiavimo bazinį įkainį. Taikomos ir nuobaudos, siekiančios 550 Eur bei pažeidimo padarymo priemonių ir įrankių konfiskacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
o pazeideju suciupimas kainavo kokius 40000...

Seime \\\\\.../////

Seime  \\\\\...///// portretas
gaudykit pažeidėjus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių