Aplinkosaugininkai: sostinės Gulbinų kvartalo ribojimai lankytis miške – neteisėti

  • Teksto dydis:

Galimybių patekti į greta Vilniaus Gulbinų kvartalo esantį mišką apribojimas yra neteisėtas, teigia Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Dėl apribotos galimybės patekti į mišką departamentas ketvirtadienį pranešė pradėjęs naują tyrimą.

„Pažeidėjai bus patraukti atsakomybėn už Miškų įstatymo reikalavimų nevykdymą, taip pat bus įteiktas privalomasis nurodymas reikalaujant sudaryti galimybes asmenims visą laiką laisvai lankytis miške“, – nurodoma pranešime.

Sklypo valdytojo sudaryta situacija visiškai nepriimtina, todėl svarbu, kad ją stebėti mums padeda ir pilietiški asmenys, ir žiniasklaida.

Vilniaus miškų kontrolės skyriaus pareigūnų vykdyto patikrinimo metu buvo nustatyta, kad patekimas į Valstybinių miškų urėdijos miško, šalia Didžiųjų Gulbinų gatvės 25, ribojamas. Patikros metu varteliai į miško teritoriją buvo užrakinti.

Pasak departamento, sklypo valdytojas ne kartą buvo informuotas apie neteisėtą veikimą, kai visuomenei ribojama patekti į mišką, todėl departamentas siekia, kad šiuo tyrimu būtų pritaikytos dar griežtesnės priemonės, leisiančios užtikrinti laisvą patekimą į miško žemę.

„Sklypo valdytojo sudaryta situacija visiškai nepriimtina, todėl svarbu, kad ją stebėti mums padeda ir pilietiški asmenys, ir žiniasklaida. Mes, savo ruožtu, imamės visų įmanomų veiksmų, kad visuomenė galėtų naudotis tuo, kas jai priklauso“, – pranešime cituojamas Miškų kontrolės departamento direktorius Tadeuš Ablačinskij.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
dar 1 irodymas komnat gasdinimas gamtos apsauginiam atvyras banditizmas gal vsd pa sirupins tik ??? kad nebut atbulai nes /kis kiai/ yra bailus padarai =0

Rici

Rici portretas
Ko tas apsauginis ,kaip gaidys pučias?Matyt senai į ragus negavo,nepadės nei peilis nei brauningas.

senis

senis portretas
vot įrodymas kad lietuva nėra valstybė .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių