Ž. Diawaros sulaikymas papiktino Seimo nares: absurdiška, apgailėtina ir labai labai pikta

  • Teksto dydis:

Muzikanto Viktoro Diawaros buvusios sutuoktinės Živilės Diawaros sulaikymas dėl rastų galimai narkotinių medžiagų supykdė Seimo nares, Laisvės frakcijos atstoves Ievą Pakarklytę ir Morganą Danielę.

Abi jos yra kanapių dekriminalizavimo šalininkės. Seimo narės savo nuomonę ir pasipiktinimą dėl Ž.Diawaros sulaikymo išreiškė feisbuke.

I. Pakarklytė mano, kad būtina dekriminalizuoti kanapių turėjimą, o Ž.Diawaros nusižengimas yra mažareikšmis ir dėl jo moteris neturėtų būti persekiojama.

Priminsime, kad delfi.lt pranešė, kad Vilniaus apskrities policijos akiratyje atsidūrė buvusi V. Diawaros mylimoji Živilė.

Pasak Vilniaus pareigūnų, lapkričio 17 d. apie 22 val. Vilniuje, Švitrigailos gatvėje, vidiniame namo kieme, pareigūnai pamatė įtartinai besielgiančią moterį.

Kiek dar Seimas lauks su įstatymų pakeitimais ir kiek dar gyvensime šiame absurde?

Anot pareigūnų, moters, gimusios 1979-aisiais, dalinės apžiūros metu rankinėje rasta metalinė dėžutė su augalinės kilmės galimai narkotinių medžiagų liekanomis. Taip pat vienas polietileninis maišelis su, kaip įtariama, narkotine medžiaga (įtariama, kad haliucinogeniniais grybais).

Kaip pranešama, verslininkė nakčiai buvo uždaryta į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

„Absurdiška, apgailėtina ir labai labai pikta, kai valstybės resursai yra švaistomi ir žmonės persekiojami pagal BK straipsnius už mažareikšmius nusižengimus“, – savo feisbuko paskyroje parašė I. Pakarklytė.

 

 

Anot jos, daugybėje Vakarų valstybių nedideli narkotinių medžiagų kiekiai yra dekriminalizuoti, kai kur ir legalūs.

„Tuo metu Lietuvoje net svarstant labai minimalistinį ir konservatyvų kanapių dekriminalizavimo projektą, neapsieinama be gąsdinimų ir faktų iškraipymo“, – piktinosi I. Pakarklytė.

Pasipiktinimo savo feisbuko paskyroje neslėpė ir Morgana Danielė.

„Toliau vyksta kova su „kriminaliniais nusikaltėliais“. Kiek dar Seimas lauks su įstatymų pakeitimais ir kiek dar gyvensime šiame absurde?

Ir dar – projektas šiuo metu yra TIK kanapėms. Tačiau Seimo narių pasisakymai niekuo nesiskiria nuo praėjusių metų – vis tie patys mitais ir asmeninėmis nuomonėmis, o ne mokslo įrodymais ir faktais, grįsti „argumentai“ ir moralinės panikos kurstymas.

Štai jūsų moralinės panikos veidas – gerai įsižiūrėkite, kokioms „kovoms“ švaistomi teisėtvarkos resursai, laikas ir mokesčių mokėtojų pinigai“, – parašė M.Danielė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O vaikų teisių

O vaikų teisių  portretas
Napapiktino? Tai tipo dvigubi standartai žinomiems ir nežinomiems žmonėms? Kur tuo tarpu buvo vaikai?

kerogazas

kerogazas portretas
o gal seimunus patikrinti del narkotiku vartojimo?

O tos Seimo narės

O tos Seimo narės portretas
apskritai adekvačios?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių