Gyventojus šiurpina įtartini skambučiai: pokalbio pabaigoje – maniakiškas juokas

  • Teksto dydis:

Vilnietė Irena sakė per savaitę sulaukusi dviejų nerimą sukėlusių skambučių, praneša LNK žinios.

Pirmiausia jai paskambino nepažįstama moteris. „Tokia įsiaudrinusi teigė, kad aš skambinėju jos vyrui, ir kad nustočiau tai daryti. Bandžiau suprasti, kokia tai moteris ir koks vyras – pradėjau užduoti klausimus. Supratau, kad atsakymų negaunu. Pokalbis pasibaigė labai keistai – maniakišku juoku ir pasakymu, kad turėsiu dalintis juo su kitomis. Tada numetė ragelį“, – pasakojo moteris.

Po kelių dienų vilnietė vėl sulaukė keisto skambučio iš to paties telefono numerio dėl loterijos bilietų. „Man pasakė, kad gavau dovanų – man kažkas bando atsiųsti loterijos bilietus. Aš, nieko neįtardama, paklausiau, kokia tai loterijos kontora, bet negavau atsakymo“, – atviravo Irena.

Patikrinusi, ką apie jai skambinusį numerį rašo internete, moteris suprato, kad ji – ne vienintelė sulaukusi keistų skambučių. „Buvo tokių komentarų, kad čia aferistai. Jų tikslas – kad tu perskambintumei, kad tai yra įrašas – tu nešneki su gyvu žmogumi. Jei perskambinama, dideliu tarifu nuskaičiuojami pinigai“, – sakė vilnietė.

Telefono numeris buvo toks tarsi skambintų iš Lietuvoje esančio mobiliojo ryšio operatoriaus. Mobilaus ryšio tiekėjai tvirtina, kad padidintas tarifas taikomas tik skambučiams į užsienį arba trumpuosius numerius.

„Skambina nepažįstamas numeris, paprastai, iš egzotiškos šalies ir laukiama, kol perskambinsime, o perskambinama, paprastai, padidinto tarifo skambučiu“, – kalbėjo „Bitės“ komunikacijos vadovas Jaunius Špakauskas.

„Mūsų ekspertų teigimu, didžiausias pavojus, kad pinigai bus nuskaičiuoti padidintu tarifu perskambinant į užsienio numerius. Į kažkokios egzotiškos šalies telefono numerius. Į lietuviškus numerius perskambinant greičiausiai tai bus vis dėlto asmeninių duomenų išviliojimo scenarijus“, – svarstė „Tele 2“ viešųjų ryšių vadovė Asta Buitkutė. 

Narpliojant įtartinų skambučių detektyvą pavyko išsiaiškinti, kad naudodamasis programėle nerimą keliantį skambutį jums gali adresuoti bet kas, kas tik turi jūsų telefono numerį.

Tokio neva juokelio prisimena sulaukęs ir „Bitės“ atstovas, kai dar nedirbo šioje įmonėje. „Žodžius beria kaip pupas į sieną, kažkoks vyras piktinasi neva rūkymu per langą...“ – pasakojo J. Špakauskas.

Tik po mėnesio jis atsitiktinai sužinojo, kas jam užsakė tokį skambutį. „Vaikas. Jis tuo metu labai juokėsi, tai tiesiog pasikalbėjome, kad na, tai nėra skoningas pokštas“, – sakė įmonės atstovas.

Gydytojas psichiatras Martynas Marcinkevičius sako, kad skambučiai su išgalvotomis istorijomis nėra pokštai. „Kad ir mes pasakome, jog tai buvo pokštas, tačiau tuo metu žmogus tikrai išgyvena neigiamus jausmus. Pokštas tikrai negali būti, kai juokinga tik vienai pusei, o kitai sukelia įtampą ir stresą. Tai tikrai ne pokštas. Tokie dalykai liaudyje vadinami kiaulystėmis, galime vadinti tai patyčiomis“.

O sakantiems, kad panašūs skambučiai yra tiesiog dėmesio parodymas mylimiems žmonėms, psichiatras atkerta. „Tokius primityvius ir grubius kibinimus už kasyčių palikime jaunesniam moksleiviškam amžiui, o vyresni žmonės, manau, tikrai gali rasti žymiai įdomesnių išradingesnių ir įdomesnių būdų“, – patarė M. Marcikevičius.

Dėmesys, anot gydytojo psichiatro, turi būti malonus, o ne kelti stresą. Jis pavojingas vyresniems ir jautresniems žmonėms. Dėl streso hormono gali pakilti kraujospūdis, pakisti dėmesys. O tokio skambučio sulaukęs vairuojantis, gali ir avariją padaryti.

Anot psichiatro, siuntinėjantys tokius skambučius pasąmonėje nori žmogui pakenkti ar pasijusti pranašesniu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

skambina

skambina  portretas
kad sunervint kad jus imtumet reaguot rekt keiktis koliotis o jus jiem imkit ir pradekit kazka nuobodaus ar kazka be rysio pasakot ir kuop nuobodziau neidomiau ir visiskus vejus.

Patariu

Patariu  portretas
Jeigu jums skambina ir nervuoja...tyčiojasi --turite į tai atsakyti dar geriau...iškolioti,iškeikti taip sakant,tuomet jūs būsite atsikeršijęs ir ramus...Pasirinkite keiksmažodžių,/pasirašykite ant popieriaus/..Geriausia rusiški devynių aukštų....Panaudosit kaip atominę bombą...Daugiau tikrai neskambins../Bet ir kaimynai nesisveikins išgirdę../

.

. portretas
Asilai ten programele yra kuria gali parsisiust is googleplay.Skambina robotas is pasirinktos temos kur pokalbi paskiau gali perklausyti.Nuviliojei vyra,gavai bauda,ale kaimynas skundziasi triuksmu,picos uzsakymas ir t.t.Ieskokit is pazystamu kas baikas jums krecia.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių