Į P. Gražulio bylą negalėjusiai atvykti P. Pachomovaitei teismas panaikino baudą

Vilniaus apygardos teismas panaikino 500 eurų baudą Patricijai Pachomovaitei, spalį neatvykusiai liudyti į Seimo nario Petro Gražulio baudžiamosios bylos nagrinėjimą.

Buvusiai politiko padėjėjai ir gyvenimo draugei šaukimai į teismo posėdį elektroniniu paštu siųsti dukart – rugpjūčio 30-ąją ir rugsėjo 27-ąją. Į pirmąjį laišką liudytoja išvis nereagavo, o į antrąjį spalio 5-ąją atsakė, kad į teismo posėdį gali atvykti ne anksčiau kaip 16 val., nes gyvena Kaune ir prižiūri mažą vaiką, kurio neturi kam palikti.

Liudytoją teismui pavyko apklausti per du nuotolinius teismo posėdžius lapkričio pabaigoje.

P. Pachomovaitė paprašė teismo panaikinti jai paskirtą baudą, teismas šį prašymą praėjusį ketvirtadienį patenkino.

„Liudytoja augina mažametį vaiką, tai sunkina galimybę tiesiogiai dalyvauti teismo posėdžiuose, ji buvo apklausta dviejuose nuotoliniuose posėdžiuose, yra pagrindas tenkinti prašymą ir panaikinti baudą“, – rašoma teismo nutartyje.

Buvusi Seimo nario P. Gražulio padėjėja P. Pachomovaitė apklausta nagrinėjant politiko baudžiamąją bylą dėl galimo piktnaudžiavimo.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios bendrovės „Judex“ galbūt siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą. Taip pat jis, anot kaltintojų, siūlė Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Kaltinamajame akte rašoma, kad Seimo narys P. Gražulis padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Seimo narys P. Gražulis teigia, kad triukšmas dėl „Judex“ koldūnuose rastų listerijos bakterijų ir baudžiamoji byla pradėta siekiant jį eliminuoti iš politikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Vieniša mama ir Petras G. hmmm įdomu...

Nesistebėčiau

Nesistebėčiau portretas
jeigu laikui bėgant paaiškėtų, kad "kažkas" tai poniai dar sumokėjo papildomai už tuos liudijimus prieš p. P. Gražulį ir pastangas jį kompromituoti...

Marytė

Marytė portretas
Ištikimas vyras - romytas gaidys.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių