Lietuvoje siautėja internetiniai sukčiai: iš devynių vilniečių pasisavinta net 11,6 tūkst. eurų

Vilniuje sukčiai apgavo dar devynis vilniečius ir iš jų sąskaitų pasisavino 11,6 tūkst. eurų.

Dauguma žmonių nukentėjo, kai paspaudė atsiųstas nuorodas, pranešė Vilniaus policija.

Sekmadienį, apie 17.18 val. Vilniuje, Salomėjos Nėries gatvėje, iš 40-mečio vyro banko sąskaitos, paspaudus per „WhatsApp“ gautą nuorodą, apgaule pasisavinta 663 eurai.

Tos pačios dienos vakarą, apie 20.15 val. Vilniuje, Santariškių gatvėje, iš 52 m. moters banko sąskaitos, paspaudus neva iš banko atsiųstą SMS žinutę su nuoroda dėl užblokuotos jos banko sąskaitos, apgaule pasisavinta 800 eurų.

Pirmadienį Vilniaus apskrities policija gavo 42 m. vyro pareiškimą.

Jis nurodė, kad gegužės 20 d., apie 19.26 val. Viršuliškių gatvėje iš jos banko sąskaitos, paspaudus neva iš banko atsiųstą SMS žinutę su nuoroda dėl apribotos jo banko sąskaitos, apgaule pasisavinta 1 449 eurai.

Pirmadienį Vilniaus policija gavo 28 m. moters pareiškimą, kad šeštadienį, apie 11.02 val. V. Pietario gatvėje iš jos banko sąskaitos, paspaudus neva iš banko atsiųstą SMS žinutę su nuoroda dėl apribotos jos banko sąskaitos, apgaule pasisavinta 1 667 eurai.

Pirmadienį, apie 9.30 val. Vilniuje Žirmūnų gatvėje iš 62 m. moters banko sąskaitos, paspaudus neva iš banko atsiųstą SMS žinutę su nuoroda dėl apribotos jos banko sąskaitos, apgaule pasisavinta 711 eurų.

Tą pačią dieną, apie 10 val. Vilniuje B. Dvariono gatvėje iš 50 m. moters  banko sąskaitos, paspaudus neva iš banko atsiųstą SMS žinutę su nuoroda, apgaule pasisavinta 2 900 eurų.

Pirmadienį, apie 10.35 val. Vilniuje Varėnos gatvėje iš 24 m. vyro banko sąskaitos, paspaudus neva iš banko atsiųstą SMS žinutę su nuoroda dėl užblokuotos jo banko sąskaitos, apgaule pasisavinta 1 900 eurai.

Pirmadienį, apie 14.33 val. Vilniuje Žėručio gatvėje iš 47 m. moters banko sąskaitos, paspaudus neva iš banko atsiųstą SMS žinutę su nuoroda dėl užblokuotos jos banko sąskaitos, apgaule pasisavinta 776 eurai.

Taip pat pirmadienį, apie 19.30 val. Vilniuje Algimanto Petro Kavoliuko gatvėje iš 26 m. vyro banko sąskaitos, paspaudus neva iš banko atsiųstą SMS žinutę su nuoroda dėl užblokuotos jo banko sąskaitos, apgaule pasisavinta 750 eurų.

Policija dėl visų šių sukčiavimų pradėjo ikiteisminius tyrimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių