Per liūtį Vilniuje – šimtai pranešimų apie nelaimes: šalinti nuvirtę medžiai, gelbėti įstrigę žmonės

Antradienį ugniagesiai dešimt kartų vyko padėti nuo liūties nukentėjusiems žmonėms: šalino medžius nuo automobilių, padėjo dėl vandens įstrigusiems žmonėms automobiliuose ir namuose, BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

10.56 val. po liūties Vilniaus Geležinio Vilko gatvėje vandenyje užstrigo automobiliai. Atvykus gelbėtojams, gatvėje apie pusantro metro gylyje buvo apsemti automobiliai „Volvo XC90“, „Volkswagen“ ir BMW.

Panaudoję valtį, ugniagesiai padėjo trims žmonėms išlipti iš automobilių. Transporto priemonės ištrauktos iš vandens.

11.45 val. pranešta, kad Sausio 13-osios gatvėje Vilniuje ant automobilių užvirto medis. Panaudojus grandininį pjūklą, medis supjaustytas ir pašalintas nuo automobilių „Audi A2“ ir „BMW 320“.

14.30 val. Šv. Stepono gatvėje teko šalinti medį nuo dar trijų automobilių „Ford“.

Antradienį Vilniuje iškritus stichiniam lietaus kiekiui, sulaukta per 300 pranešimų apie padarytą žalą, pažeidimus, buvo kilę sunkumų transportui, vanduo užliejo kiemus ir rūsius.

Primename, kad liepos 6 dieną socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukos iš Vilniaus gatvių. Vairuotojai pranešė, kad dėl didelio vandens kiekio gatvės yra sunkiai pravažiuojamos.

 

 

Situacija Geležinio vilko gatvėje buvo ypatingai sunki, kai kurie automobiliai įstrigo dėl užklupusios liūties, o kai kurie yra beveik visiškai apsemti. Vairuotojai ieškojo išeičių važiuodami per šaligatvius ar bandydami iš balų mašinas išstumti patys.

 

 

Situacijai vis blogėjant ir miestiečiams informuojant ne tik apie patvinusias gatves, bet ir apie telkšantį vandenį daugiabučių namų laiptinėse, Vilniaus gatves tvarkanti bendrovė „Grinda“ teigė, kad ėmėsi veiksmų. Gatves prižiūrinti bendrovė sakė, kad viskas yra kontroliuojama, avarinės tarnybos ekipažai šalino intensyvaus lietaus padarinius.

Be to, bendrovė pranešė kad likviduodami liūties padarinius jos darbuotojai rado daug nuplautų automobilių valstybinių numerių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių