Girtas su policija konfliktavęs teisėjas: kas įvyko, tas įvyko, laiko atgal neatsuksi

Neblaivus kavinėje sostinėje konfliktavęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Edvardas Juozėnas teigia negalįs pateisinti savo elgesio ir dėl to nutarė trauktis iš pareigų.

„Pilnai pripažindamas savo kaltę ir prisiimdamas atsakomybę nusprendžiau pasitraukti iš teisėjo pareigų, kad toliau nebūtų eskaluojama ši tema“, – pirmadienį per neeilinį Teisėjų tarybos posėdį sakė jis.

„Aišku, toks elgesys tikrai negali būti pateisinimas, dėl to pilnai pripažįstu ir kaltę, ir prisiimu atsakomybę už tikrai tokį baisų elgesį. Bet kas įvyko, tas įvyko, laiko atgal neatsuksi, daugiau pasiteisinimų nerandu“, – kalbėjo teisėjas.

Prašymą atleisti iš pareigų savo noru E. Juozėnas pateikė pirmadienį.

Prezidentas Gitanas Nausėda, gavęs Teisėjų tarybos patarimą, tenkino šį prašymą.

Kaip per Teisėjų tarybos posėdį pranešė prezidento vyriausiasis patarėjas teisės klausimais Andrius Kabišaitis, teisėjas prašė jį atleisti nuo gegužės 29 dienos, tai yra pirmadienio. Dėl to sukviestas skubus Teisėjų tarybos posėdis.

Visi tarybos nariai vienbalsiai patarė prezidentui E. Juozėną atleisti iš Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo pareigų jo paties prašymu.

Prisiimu atsakomybę už tikrai tokį baisų elgesį.

Šeštadienį Policijos departamentas pranešė, kad penktadienį po 20 val. pareigūnai sulaukė pranešimo, jog Vilniuje, Ukmergės gatvėje esančioje kavinėje, neblaivus vyras konfliktuoja su apsaugos darbuotoju, neišeina iš kavinės patalpų.

Įvykio vietoje sulaikytas, įtariama, neblaivus Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas, gimęs 1963 metais. Jis atsisakė tikrintis blaivumą.

Policijos departamento teigimu, vyras nevykdė pareigūnų reikalavimų, juos įžeidinėjo.

Jam surašytas administracinių nusižengimų protokolas dėl alkoholinių gėrimų vartojimo viešosiose vietose, pareigūnų nurodymų nevykdymo ir jų garbės bei orumo pažeminimo.

Teisėjus į darbą priima ir atleidžia prezidentas, gavęs Teisėjų tarybos patarimą.

Šalies vadovas pirmadienį pabrėžė, kad teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo jų didele dalimi priklauso žmonių pasitikėjimas teisingumu valstybėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

 Nuomonė portretas
Teisėjai yra"šventos karvės",niekas jų nebaus.Prezidentas juos globoja, leidžia griauti žmonių likimus, jų sveikatą.Taip jis gerbia Konstituciją.Kodel teisėjams negerti?Algos kyla kaip ant mielių,o atsakomybės jokios. Gyvename stebuklų šalyje kur didžiausia vertybė- melas, apgaulė,nepotizmas,korupcija.

Byla

Byla portretas
Savo noru išėjimas iš darbo tai nieko naujo, daug kas išeina. Bet ar buvo iškelta byla už įstatymų pažeidimą, va kur klausimas.

Reiškia galiu daryti

Reiškia galiu daryti  portretas
Ką noriu, ir kaip noriu, nes laiko neatsuksi atgal..Niu nebloga logika pono teisėjo. Kada imsis kas reformų mūsų po sovietinės teisinės sistemos..?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių