Nuvirtusi krano strėlė sostinės Kauno gatvėje pjaustyta iki paryčių, skaičiuojama žala

Vilniuje, netoli stoties rajono esančioje judrioje Kauno gatvėje, nuvirtusios teleskopinio krano strėlės pašalinimo darbai tęsėsi iki ketvirtadienio paryčių.

Bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ skaičiuoja jai dėl incidento atsiradusią žalą, nes buvo visiškai sutrikęs autobusų ir troleibusų eismas, be to, sugadintas troleibusų kontaktinis tinklas. Viešojo transporto eismas šia gatve pilnai buvo atkurtas tik paryčiais.

Apie 20 metrų ilgio teleskopinio krano strėlė trečiadienį, apie 14.31 val., nukrito ant važiuojamosios kelio dalies ir visiškai ją užtvėrė, eismas negalėjo vykti į abi puses. Sustojo ne tik automobilio, bet ir viešojo transporto eismas, autobusai vėliau ėmė važiuoti darydami apylanką pro aplinkines gatves. Troleibusai negalėjo judėti visiškai.

„Nuvirtęs kranas nutraukė kontaktinį tinklą, be to, sulenkė dvi kontaktinio tinklo atramas. Iki 3 val. ryto buvo atliekami nuvirtusio krano pašalinimo darbai, todėl tinklo anksčiau atstatyti nebuvo galima. Pašalinus kraną ir visus padarinius, nuo 3 val. iki 5 val. ryto mūsų komanda dirbo ir atstatė kontaktinį tinklą“, – BNS sakė „Vilniaus viešojo transporto atstovas Vygandas Kieras.

Po įvykio Kauno gatvėje bendrovei teks įrengti naujas kontaktinio tinklo atramas, dvi kontaktinio tinklo atramos kainuoja daugiau nei 10 tūkst. eurų. Naktį naujoms atramoms jau buvo betonuojami pamatai.

„Pačias atramas galėsime betonuoti, kai bus sustingę pamatai, tai užtruks. Svarbu, kad dabar atkūrėme tinklą. Dabartinės atramos nėra numuštos, jos sulenktos, jos lieka laikinai, kad eismas vyktų. Kauno gatvė yra intensyvi. Gegužės gal pirmą savaitę ar anksčiau bus naujos atramos“, – teigė V. Kieras.

Per avariją sulenktos atramos, V. Kiero teigimu, yra saugios ir kurį laiką gali būti naudojamos.

Nuvirtusio krano strėlė buvo pakibusi ant troleibusų elektros laidų.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, per įvykį nukentėjo statybvietėje dirbęs montuotojas, jis buvo išvežtas į ligoninę.

Gelbėtojai atjungė akumuliatorių, iš krano lašantį kurą rinko į kibirus.

Įvykio vietoje budėjo keli policijos ir ugniagesių ekipažai, vakare kurį laiką avarijos vietoje buvo draudžiamas ir pėsčiųjų eismas. Nuvirtusi strėlė buvo pjaustoma. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių