P. Gražulis prašo teismo leisti jam dalimis sumokėti 15 tūkst. eurų baudą

Už piktnaudžiavimą daugiau 15 tūkst. eurų bauda nubaustas Seimo narys Petras Gražulis prašo teismo leisti jam sumokėti šią baudą dalimis.

Politikas su prašymu kreipėsi į nuosprendį jam paskelbusį Vilniaus apygardos teismą, prašymą teisėjai nagrinės ketvirtadienį.

Nuteistojo advokatas Rolandas Tilindis BNS sakė, kad teismai, paskelbę nuosprendį, jame paprastai nurodo, per kiek laiko reikia sumokėti baudą.

„Nuosprendyje iš tikrųjų nebuvo nurodyta, per kiek laiko reikia sumokėti baudą, tai tokia keistenybė. Tas klausimas turi būti sprendžiamas, ponas Petras paprašė išdėstymo, jis tokią teisę turi“, – BNS sakė advokatas.

Kartais teismas liepia baudą sumokėti per mėnesį, kartais per pusmetį, metus ar dvejus.

Ponas Petras paprašė išdėstymo, jis tokią teisę turi.

Birželio 30 dieną Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą P. Gražulio byloje, apeliacinis skundas buvo atmestas.

Po šio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo, bylą nuspręsta grąžinti Vilniaus apygardos teismui ir persiųsta Seimo kanceliarijai, kad būtų įvykdytas sprendimas ir bauda būtų išieškota.

Kaip teigia teismas, teisėjų kolegija konstatavo, kad P. Gražulio veiksmai „negali būti vertinami kaip tarnybinis (drausminis) nusižengimas, nes jo veikoje yra visi būtini nusikalstamos veikos (piktnaudžiavimo) sudėties požymiai“.

Kovo 3 dieną Vilniaus apygardos teismas 63-ejų politiką pripažino kaltu baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo ir skyrė 15 tūkst. eurų baudą.

P. Gražulis nuteistas už tai, kad 2015–2017 metais veikė Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš „Judex“ siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą.


Šiame straipsnyje: Petras GražulisJudexbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
per maža bauda..rudenį lėks iš seimo,teisti neturi būti seime

Landsberginis-KGBistinis fašizmas

Landsberginis-KGBistinis fašizmas portretas
Siautėja

leidzia

leidzia portretas
koldunais bauda susimokėk
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių