Pasieniečiai surengė kontrabandininkų sulaikymo operaciją: tarp įtariamųjų – VSAT pareigūnas

Vilniaus rajone per operaciją praeitą savaitę buvo sulaikytas, įtariama, už piniginį atlygį galimybes gabenti rūkalus kontrabandininkams sudaręs pasienietis.

Prieš vidurnaktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Imuniteto valdybos pasieniečiai sulaikė tarnybą vykdžiusį 31 metų Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos jaunesnįjį specialistą, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo šis Padvarionių užkardos pareigūnas buvo atleistas iš tarnybos.

Gausios VSAT pajėgos praeitą savaitę surengė kontrabandininkų sulaikymo operaciją – per ją įkliuvo ne tik pasienietis, bet ir penki Lietuvos piliečiai, siejami su itin stambaus baltarusiškų cigarečių krovinio gabenimu.

„Sulaikymai vyko nuo trečiadienio vėlaus vakaro iki ketvirtadienio paryčių“, – BNS sakė VSAT atstovas Rokas Pukinskas.

Į pareigūnų rankas patekusio rūkalų krovinio vertė – daugiau kaip 400 tūkst. eurų.

Pasak VSAT, operaciją su korupcija kovojantys Imuniteto valdybos pasieniečiai surengė jau turėdami informacijos apie grupės asmenų galbūt vykdomas nusikalstamas veikas. Į pagalbą buvo pasitelktas pastiprinimas iš Kriminalinės žvalgybos, Kinologinės veiklos bei Specialiosios paskirties skyrių.

Trečiadienį naktį Šalčininkų rajono Kazimieriškių kaimo prieigose VSAT pareigūnai stabdė įtartiną automobilį „Audi A6“ su priekaba.

Lietuviškais registracijos numeriais pažymėtos transporto priemonės vairuotojas ignoravo reikalavimą sustoti ir padidino greitį. Tokią įvykių eigą iš anksto numatę pasieniečiai panaudojo priverstinio stabdymo priemonę „ežį“, o į nestojusį automobilį iš lygiavamzdžio šautuvo buvo paleistas dujinis užtaisas.

Bėglys dar sugebėjo nuvažiuoti kelis kilometrus, tačiau persekiojamas VSAT pareigūnų galiausiai sustojo ir pasidavė. Paaiškėjo, kad Šalčininkų rajono gyventojo vairuoto „Audi A6“ priekaboje buvo sukrautos cigarečių dėžės.

Toliau tyrimą tęsę pasieniečiai kelyje Turgeliai–Akmenynė sulaikė automobilį „Audi A“. Juo kontrabandinis krovinys, įtariama, lydėtas nuo pasienio ruožo į šalies gilumą. Šią transporto priemonę taip pat vairavo Šalčininkų rajono gyventojas.

Tuo pat metu vienoje Šalčininkų rajono Kazimieriškių kaimo sodyboje buvo atlikta krata, per ją aptiktas itin didelis kiekis neteisėtai į Lietuvą atgabentų rūkalų.

Ketvirtadienį ties Šalčininkų rajone Krašių kaimo prieigomis VSAT pareigūnams įkliuvo dar trys lietuviai, siejami su neteisėtu rūkalų gabenimu.

Visi penki operacijos metu sulaikyti civiliai asmenys yra Šalčininkų rajono gyventojai. Jų amžius – nuo 20 iki 33 metų.

Į VSAT pareigūnų rankas iš viso pateko 113,5 tūkstančių pakelių „Minsk“ ir „NZ Gold“ markių cigarečių, kurių vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus mokesčius, yra beveik 410 tūkst. eurų.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Po apklausų vienas sulaikytasis buvo suimtas. Kitiems asmenims skirtos kardomosios priemonės, dokumentų poėmiai ir rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Transporto priemonės ir kontrabandiniai rūkalai saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Visą Lietuvą planavo nusagstyti mažais atsparos taškais kuriuose budėtų ne po daug išdavikų-žvalgų, paruoštų idealistų, ne tik kautis, bet informuoti, kurstyti tautą apie vidaus ir pasaulio įvykius, žiūrėti, kad kurstyta Velnio išpažinimui tauta, žinotų ją gina, kas kovoja prieš Velniofikaciją, teisybės savivaliavimą ir visokias žmonėms nuoskriaudas prieš teisybę, kad nepalūžtų Velnio išpažintojai, kovoje su gėriu dėl laisvės ir joje rusentų nepriklausomybės ugnis. Lietuvos Velnio išpažintojai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. LR Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys. G. Žaliagiris, N. Žaliagirytė Venckienė, A. Venckus. G. Petrauskas, P. Mačiulis, M. Jurgutis, A. Palionis, V. Matijošaitis, R. Simkautytė Kondarauskė. V. Adamkus, A. Kubilius. Všį Ernmar Respublika. 1. 2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

bobute

bobute portretas
Yra Kaune tokia Vilijampole ,uzsukit pasienieciai

Anonimas

Anonimas portretas
stato valdžiažmogis namą vot ir patikrinkit iš kur pinigai ,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių