Pasieniečiai sulaikė Uzbekijos piliečio gabentus tris automobilius

  • Teksto dydis:

Antradienio naktį Medininkų pasienio kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė tris Uzbekijos piliečio gabentus automobilius su, kaip įtariama, suklastotais registracijos liudijimais.

Kaip trečiadienį pranešė VSAT, antradienio naktį pasieniečiai patikrino iš Lietuvos vykusio krovininio automobilio MAN su puspriekabe „Krone“ dokumentus. Transporto priemonę su Uzbekijos valstybiniais numeriais vairavo 36–erių šios šalies pilietis. Į Baltarusiją puspriekabėje jis gabeno keturis naudotus automobilius.

Dokumentų kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė trys automobiliai: 2019–ųjų „Toyota RAV 4“ belgiškais registracijos numeriais, 2018–ųjų „Lexus RH450“ amerikietiškais numeriais ir 2019–ųjų laidos „Land Rover Rangerover Sport“, registruotas Vokietijoje. Pirminiais duomenimis, šių visureigių registracijos liudijimai – klastotės.

Dokumentų patikros metu taip pat nustatyta, kad automobilio „Land Rover Rangerover Sport“ registracijos liudijimo kaip pavogto nuo praėjusių metų sausio vidurio ieško Vokietijos teisėsauga.

Automobilius gabenęs uzbekas paaiškino, kad Kaune pakrautus visureigius jis turėjęs nuvežti į Uzbekistaną.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo bei antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimo arba jo panaudojimo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Griežčiausia bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Sulaikyti automobiliai saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje. Uzbekijos pilietis po apklausos paleistas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių